Řidič měl údajně po dvou pivech a dvou panácích téměř tři promile

Chomutov – Jsou situace, kdy řidič na sebe strážníky upozorní sám. To přesně se stalo v ulici Písečná, kde jejich pozornosti neuniklo osobní vozidlo, které zvláštně kličkovalo a i rozjezdy by se daly nazvat spíše přískoky.

Vozidlo bylo v rámci zákonných oprávnění hlídkou Městské policie Chomutov zastaveno a řidič vyzván k prokázání totožnosti. Během jednání s hlídkou byl celý zpomalený, motal se a měl zarudlé oči, tudíž strážníci pojali podezření, že je pod vlivem alkoholu či omamných látek.

S výzvou k podrobení se orientační dechové zkoušce muž souhlasil a přístroj naměřil 2,65 promile.

„Podezření z trestného činu naplnilo podmínky pro omezení na osobní svobodě a následné přiložení pout. Druhou dechovou zkoušku muž odmítl a začal se během prověrky, zda není ozbrojen, chovat agresivně a snažil se z místa utéct. Po použití donucovacích prostředků se mohli konečně strážníci přesvědčit, že u sebe nemá zbraň a následoval převoz na PČR, kde proběhla druhá dechová zkouška s výsledkem 2,95 promile, což mělo být dle muže dílo dvou piv a dvou panáků,“ uvedla Městská policie Chomutov na sociálních sítích.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email