Novým členem komise životního prostředí je Miloň Houda

Miloň Houda je komunální politik a  místopředseda hnutí Správná Volba pro Zdraví a Sport, které dlouhodobě spolupracuje se stranou PRO (Právo Respekt Odbornost).

Byl jste zvolen do komise životní prostředí Radou města na základě nominace klubu zastupitelů SPD s podporou PRO. Jaký je váš vztah s tímto klubem?

Oblast životního prostředí je celému hnutí  blízká a máme v odborném zázemí co nabídnout. Volba padla na mě a ja ji přijal.

Jaké máte zkušenosti s oblastí životního prostředí?

V minulosti jsem byl předsedou Komise životního prostředí, a tudíž si uvědomuji jak moc tato oblast ovlivňuje život v Chomutově. Z jedné strany se jedná o odpady a jejich cenu, kterou platí každý občan a to již od samého narození.  V této ceně se odráží nejen ekonomika svozu, třídění a ukládání, popřípadě spalování odpadů, ale i efektivita těchto procesů a v neposlední řadě je odpovědnost na každém občanu Chomutova. Každý může ovlivnit kolik odpadu, a v jaké kvalitě vytváří. Zde je důležitá nejen osvěta, ale také důvěra. Například je důležité, jak se s vytříděným odpadem dál zachází.

To ale není jediná oblast, které se komise věnuje?

Samozřejmě, neméně důležitá je oblast veřejné zeleně, kde vidím v Chomutově velký potenciál pro zvýšení kvality života a prostření, ve kterém zde žijeme.

Chomutovem poslední dobou doslova hýbe kauza spalovny,  jaký je váš názor?

Ano, je to veliké téma.  Já jsem jasně proti spalovně v Chomutově, a to hned ze dvou důvodů. Za prvé si myslíme, že by taková spalovna zatížila životní prostředí nadměrnou dopravou, a za druhé si uvědomuji, že se buduje moderní ZEVO (zařízení pro energetické využití odpadu) v Komořanech, a že další spalovna by vedla nejspíš k dalšímu zdražení poplatku za odpady.

Můžete se Chomutovákům blíže představit?

Jsem IT specialista a spravuji rozsáhlé databáze v jedné z největších firem v ČR. Krom zaměstnání jsem předseda společenství vlastníků 20 patrového domu na sídlišti Březenecká.

Působil jste někdy ve veřejných funkcích, kdy a kde?

Ano, byl jsem v minulosti zastupitelem a dva roky radním v Chomutově.

Co chcete vzkázat občanům ?

Vážení Chomutováci nebojte se mě oslovit, pokud budete potřebovat pomoc v oblasti životního prostředí. Rád si vyslechnu  vaše podněty a pomohu s vámi najít řešení.


 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email