Rakušanovi výroky odpovídají více amatérovi, než ministru vnitra

Z veřejně dostupných informací se dá rychle zjistit, že současný ministr vnitra vystudoval historii a germanistiku na a školský management, kde získal tituly Mgr. a Bc. Politik Rakušan moc dlouho nepracoval, a už vůbec ne v bezpečnostních složkách. Možná proto je jeho otřesné vedení Ministerstva vnitra do nebe volající.

Od roku 2000 soukromě podnikal v oblasti výuky cizích jazyků a tlumočení. V roce 2001 začal působit jako pedagog na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře, kde vyučoval němčinu, dějepis a politologii. Taková kvalifikace jasně ukazuje, že v práci ministra vnitra je naprosto mimo realitu a odbornost. Přitom Ministerstvo vnitra zasahuje hluboko do státní správy i samosprávy celé České republiky. 

Rakušan je podruhé ženatý, jeho stávající ženou se v září 2015 stala Marie Auerová. V říjnu roku 2017 narodil se jim syn Matěj a v dubnu roku 2020 syn Jonáš. Z přechozího manželství má dceru Agátu. Rakušan uvádí, že žije v Kolíně.

Mnozí ani netuší, jak má Rakušan k politice blízko, protože jeho otcem je bývalý senátor za ČSSD Jan Rakušan, dlouholetý zastupitel a radní Kolína. ČSSD opředená kauzami a kmotrovskou strukturou, prorostlou  až do horních pater politiky, byla Rakušanovým dlouhodobým, a možná i nechtěným vzorem.

Mnozí odborníci na bezpečnost se udivují s jakým sebevědomým, neúctou bez jakékoli sebereflexe Rakušan vystupuje v médiích.

Možná jen mediální bezbřehé a nic říkající fráze jsou jedinou valutou, kterou Rakušan ovládá, ale odbornost ani praxe to rozhodně v nejbližších létech nebudou.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email