V Chomutově začal kariéru nadějný fotbalista Filip Gedeon

Filip má za sebou několik fotbalových zkušeností nejen v severních Čechách, ale také v Praze, konkrétně ve Spartě. Aktuálně působí FC Slavia Karlových Varech.
Flipe, od kdy hraješ fotbal?
Fotbal jsem začal hrát od čtyř let.  Začínal jsem v Chomutově a hraju ho vlastně do teď.
Jak si se k fotbalu vlastně dostal?
K fotbalu jsem se dostal hlavně díky mamce a také tátovi, kterého asi všichni znáte. Nebyl jsem k tomu donucen, ale prostě to nějak přišlo (zasmál se).
Jakých úspěchů si doposud dosáhl?
Zahrál jsem si Mistrovství Evropy, hrál druhou ligu ve Spartě a FC Slavia Karlových Varech, a co se týče futsalu, ale k tomu se ještě dostaneme.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Tak určitě, v mnohém je můj vzor otec, ale sleduji i hráče, kteří hrají v Premier League. Dnes to určitě není o jednom hráči, ale především o celém týmu.
Čeho bys chtěl dosáhnout?
Chtěl bych si zahrát první ligu v ČR, samozřejmě poté se můžeme bavit o působení v zahraničí, ať je to Anglie, Španělsko, nebo Itálie.
Co říkáš na postup Baníku Chomutov do první futsalové ligy, a co to pro tebe znamená?
Právě na tohle téma jsem od postupu chtěl udělat rozhovor. To že, Chomutov bude hrát nejvyšší soutěž ve futsale, je pro mě velký úspěch. Jsem šťastný za sebe i za kluky a hlavně za lidi, co se o Baník Chomutov celou dobu starali, mají mé veliké díky. Snažil jsem se postup vykopat pro Chomutov, protože je mým domovem a znamená to pro mě vážně hodně.
Jak je s góly a asistencemi?
Tak ve 2. lize mám nějakých 25 zápasů, góly si nepočítám spíše asistence a těch pár bylo jakož-to pozice 6 jsem se dopředu moc nehnal (zasmál se).
Už jsi nasbíral taky nějaké tresty?
Tresty, těch je více než gólů (zasmál se znovu) červenou kartu jsem dostal snad jen jednu a to když jsem hrál v FC Chomutov. Žluté karty to je něco jiného, těch jsem okolo 30 určitě nasbíral, když beru dorost a ostatní.
Je nějaký rozdíl mezi přípravou od fotbalu s futsalu?
Co se týče přípravy, tak ve futsale jsem ještě přípravu neměl jelikož jsem podepsal smlouvu v FC Slavia Karlových Varech, tak jsem měl pouze fotbalovou. Myslím si , že každá příprava je hlavně kondičně náročná, když si to tak budete chtít udělat a samozřejmě technika (zasmál se). Doufám , že kluci z futsalu makali, ať jsme na tom co nejlépe. 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email