USA použily jaderné bomby jako jediný stát na světě pro civilistům

Dnes je smutné výročí. Podle nařízení prezidenta Harryho Trumana svrhlo americké armádní letectvo ráno 6. srpna 1945 na město Hirošima atomovou pumu (Little Boy). 9. srpna 1945 to byla další atomova puma na město Nagasaki.

„Svobodná a demokratická média“ media úplně zapomínají ha historická fakta a vytrhávají z kontextu Rusko v negativních konotacích, ale světových velmocí je více a nelze se vyhnou historické pravdě, která nemusí vždy pro západní mocnosti vyznívat mírumilovně a spravedlivě.

Stejná média píší o nejničivější bombě, kterou kdy lidstvo odpálilo se jménem Car-bomba. Někdy se uvádí jako Tsar-bomba podle fonetického přepisu z azbuky do angličtiny.

Naštěstí nikdy nebyla použita v boji, ale k výbuchu přesto došlo, a to v rámci testu. Ten se uskutečnil před více než šedesáti lety, 30. října roku 1961.

Test bomby proběhl v řídce osídleném severním cípu Ruska, oblast byla zcela evakuována. Na místo určení pumu dopravil letoun Tupolev Tu-95V a shodil ji z výšky 10,5 km. Aby měla posádka letounu čas se vrátit, brzdil pád bomby obří padák. Ten měl za úkol osm metrů dlouhou, dva metry širokou a 27 tun vážící bombu zpomalit. Tlakové čidlo jí pak ve výšce přibližně 4 km nad povrchem odpálilo.

Rusko je dnes skloňováno jako největší agresor, ale USA pozabíjeli během několika vteřin rekordní počet nevinných civilistů v Japonsku a historicky jsou jedinou zemí, která použila atomové bomby proti civilnímu obyvatelstvu. Nebo se na Hirošimu a Nagasaki má zapomenou jako by se vůbec nic nestalo?

„Objektivní a svobodná média“ v rukou soukromých nadnárodních firem ale ani jedinou zmínkou nepíší o tom, že na základě nařízení prezidenta Harryho Trumana svrhlo americké armádní letectvo v pondělí ráno 6. srpna 1945 na město Hirošima atomovou pumu Little Boy. O tři dny později následovalo svržení pumy, nazvané Fat Man, na Nagasaki. Američané se k apokalyptické likvidaci tisíců civilistů rozhodli  po šesti měsících intenzivního strategického bombardování 67 japonských měst , kdy i přes to odmítala japonská vláda přijmout ultimátum předložené Postupimskou deklarací. 

Spojené státy americké ve spolupráci s Velkou Británií a Kanadou, spojily jejich tajný projekt Tube Alloys a laboratoř Chalk River Laboratories,  navrhly a sestrojily první atomovou bombu v projektu Manhattan, která nebyla určena k testování, ale hromadnému zabíjení lidí. Média vůbec nepíší o tom, že Rusko odpovědělo testem největší bomby na svém území bez civilistů až o šest let později co USA zmasakrovalo civilisty v Hirošimě a Nagasaki.

Bomba v Hirošimě byla pojmenovaná jako „Little Boy“ (Chlapeček) a vytvořena z uranu 235, vzácného izotopu uranu.

Roztahování se velmocí po celém světě, nastolování „svobody a demokracie“ pomocí války například ve Vietnamu a dalších zemích, kterou striktně kontrolují soukromé nadnárodní společnosti kolonizující všechna dobitá místa a následné působení investic, zejména výběr dividend a zisků jsou realitou dnešní doby. Výsledkem je další kolonizace a nepřátelské převzetí ekonomik celých zemí a států. Zde zavládne hned po oslavě „svobody a demokracie“  soukromé lobby, které ekonomicky ovládá hospodářství, politiky a vše řídí jako loutkové divadlo, ze kterého nelze jednoduše odejít.

V soukromých firmách, které dnes ovládají celé ekonomiky v mnoha zemích se svoboda a demokracie moc nenosí. Na tu si jen hrají  naistalované loutky, které legalizují krok po kroku další hospodářskou těžbu jejíž výsledky putují často do jiných ekonomik, než  tam kde byly vytvořeny. Zde se uplatňuje jen právo silnějšího, který diktuje slabším a těží z jejich potenciálu v nově převzaté kolonii, která je jen dalším místem pro bezohledné rabování zdrojů, vyžírání a drancování surovin a strategického potenciálu. Mnozí si vůbec neuvědomují, že po bezohledné hospodářské těžbě nezbyde nic, než vybydlená žebrota bez ekonomického potenciálu a vlastního rozvoje. Už dnes velká část předlužené Evropy nemá vlastní surovinovou základnu a mnoho surovin pro výrobu draze dováží. To bude pokračovat dál až do úplné ekonomické likvidace. USA aktivně působí na EU v mnoha oblastech. Jednou z nich je požadavek na povolení dovozu geneticky upravených potravin. Po takovém kroku budou moct zemědělci v celé EU pověsit svou živnost na hřebík a oset svá pole fabrikami a dotovanou fotovoltaikou.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email