Ústecký kraj představí vlastní výstavu ke Dni pěstounství

V rámci kampaní na podporu pěstounské péče realizoval loni Ústecký kraj jednu z řady akcí – putovní výstavu „Jsem pěstoun“, která čítala 12 velkoformátových fotografií pěstounů z celé ČR. Výstavu měl kraj v zapůjčení na rok od Nadace J&T. Letos uspořádá kraj výstavu vlastní. Spatřit ji mohou od 16. září návštěvníci lounského výstaviště.

Ta loňská výstava byla součástí kampaně Ústeckého kraje, jejímž cílem bylo probudit v lidech zájem o pěstounství, poskytnout jim všechny potřebné informace a najít tak dostatek nových pěstounů pro děti, které nemají to štěstí žít ve své vlastní rodině. V průběhu roku bylo možné výstavu zhlédnout na různých místech osmi měst Ústeckého kraje (galeriích, muzeích, kinech či akcích).
Vzhledem k tomu, že výstava měla velmi kladné ohlasy, rozhodlo vedení Ústeckého kraje o pořízení vlastní výstavy, která ponese název „Jsem pěstoun v Ústeckém kraji“. Bylo osloveno 13 pěstounských rodin. Ty byly doporučeny od partnerů, kteří pěstouny doprovázejí (obcí s rozšířenou působností – orgánů sociálně-právní ochrany dětí či doprovázejících organizací). Výběr pěstounů byl náročný, každá rodina si zaslouží uznání. „Měřítkem“ byla rozmanitost – profese pěstounů, velikost rodiny či druh pěstounské péče.
Bylo osloveno několik fotografů – vybrána byla uznávaná profesionální fotografka Alena Borlová, která má dlouholeté zkušenosti nejen s portréty. „Byla to pro mne zajímavá zkušenost potkat se s lidmi s tak velkým srdcem,“ ohodnotila projekt fotografka Alena Borlová.
Slavnostní otevření výstavy proběhne dne 16. 9. 2023 na Výstavišti v Lounech, kde bude Ústecký kraj ve spolupráci s partnery pořádat akci pro veřejnost – Den pěstounství aneb den pro všechny (ne)obyčejné rodiny. Více informací o akci je k dispozici zde: https://www.kr-ustecky.cz/den-pestounstvi-vystaviste-louny-16-9-2023/d-1777792/p1=274609.
Výběr pěstounských rodin byl náročný. Nakonec jich bylo vybráno třináct.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email