Mostečan na Chomutovsku okrádal a vydíral prostitutky. Doma měl několik zbraní

Chomutov, Most – Ve vazební věznici skončil 49letý muž z Mostu, který se podle zjištění chomutovských policistů měl v Chomutově dopustit loupeží a vydírání.

„K první události mělo dojít ve druhé polovině května v ulici Kadaňská. Dotyčný tam oslovil prostitutku s požadavkem na sex, za což jí měl předem dát 500 korun. Vzápětí ji však měl fyzicky napadnout a chtěl peníze zpět. Z její peněženky si pak měl vzít 1 500 korun a z místa odešel,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O pár dní později se měl muž dopustit další loupeže a navíc také vydírání. „V pozdních večerních hodinách měl v ulici Lipská přistoupit k jiné prostitutce a přiložit jí k čelu dlouhou střelnou zbraň s tím, aby vstala, jinak ji zastřelí. Poté ji měl odtáhnout do lesního porostu, kde se mu marně pokoušela vysmeknout. U stromu si dotyčná musela sednout a muž jí vytrhl z ruky kabelku a odcizil z ní několik set korun. Dále prý chtěl vědět jména dalších prostitutek a od koho berou drogy. Útočník měl mít přitom v jednu chvíli v ruce i pouta a také si měl zmíněnou dlouhou zbraň vyměnit za krátkou zbraň. Tu ženě držel u hlavy a pak jí řekl, aby se sebrala a utíkala pryč,“ popsala druhou událost mluvčí.

Už následující den po druhé události se kriminalistům na základě rozsáhlého šetření podařilo získat poznatky k osobě podezřelého muže a zjistit jeho totožnost. Jedná se o 49letého Mostečana, jehož poté chomutovští policisté zadrželi v místě jeho bydliště. Při domovní prohlídce mimo jiné zajistili plynovou pistoli a dlouhou střelnou zbraň (malorážku).

Vyšetřovatel pak zadrženého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání a podal podnět k vzetí obviněného do vazby. Ten byl akceptován a na soud si tak dotyčný počká za zdmi vazební věznice. „V případě prokázání viny mu hrozí až deset let odnětí svobody,“ dodala na závěr Miroslava Glogovská.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email