Dvacetiletý mladík ze středních Čech zneužíval nezletilé chlapce. Někteří jsou z Ústeckého kraje

Středočeský/Ústecký kraj – Kriminalisté z Benešova v uplynulých dnech zahájili trestní stíhání teprve 20letého muže, který má ovšem na svědomí na desítku případů, kde figurují nezletilí chlapci ve věku od 10 do 13 let.

Muž používal sociální sítě Tik Tok k navázání kontaktu s chlapci, u kterých věděl, že jsou nezletilí. Společné konverzace přes sociální sítě a časté telefonáty s chlapci následně vyústili v osobní kontakt, často skrze zálibu k vlakům a díky tomuto společnému koníčku si s nimi domluvil schůzku na vlakovém nádraží. Odtud spolu cestovali na různá místa republiky.

„Několik osobních setkání s pěti chlapci skončilo pohlavním stykem. Chlapcům, se kterými byl dlouhodobě v kontaktu, zakazoval přátelství s děvčaty a požadoval i zablokování veškerých přátel na sociálních sítích. Po všech také požadoval zaslání jejich intimních fotografiích a později vyhrožoval zveřejněním,“ uvedla k případu policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Kriminalistům z Benešova se podařilo odhalit 11 případů, ve kterých 20letý muž figuruje a v nichž navazoval styky s nezletilými chlapci. Případy jsou napříč republikou, poškození jsou z Prahy, Středočeského, Plzeňského, Královehradeckého, Jihočeského kraje, ÚSTECKÉHO a Jihomoravského kraje.

„Benešovským kriminalistům se usilovnou prací a spoluprací s kolegy z ostatních krajů podařilo zjistit všechny poškozené chlapce, vyslechnout je a zajistit jejich komunikaci s obviněným. Následně zahájili trestní stíhání 20letého muže, kterého obvinili z několika závažných trestných činů, konkrétně z pohlavního zneužití, zneužití dítěte k výrobě pornografie, vydírání, navazování nedovolených kontaktů s dítětem, ohrožování výchovy dítěte, nebezpečného vyhrožování a únosu dítěte a osoby stižené duševní poruchou. Za vyjmenované skutky hrozí muži až 8letý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

S ohledem na závažnost celého případu, proto obviněný skončil ve vyšetřovací vazbě. Není vyloučeno, že by na svobodě dál pokračoval v trestné činnosti, proto byla nařízena vazba. V minulosti byl za obdobnou trestnou činnost  už pravomocně odsouzen.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email