Proběhl Jirkovský crossmarathon a půlmarathon

Minulou sobotu 17.6. v 9:00 startujeme Jirkovský Crossmarathon.
Jak to vše začalo?
Dnes je to rok co jsme se při realizaci kontroly na Blatně s holkama, které jste tam potkali i letos, dozvěděli, že je konec. Tam, ještě při průběhu závodu se upekl plán, že si Jirkovský crossmarathon a půlmarathon jirkovští tomíci vezmou pod svá křídla. A jakmile tomíci řeknou, že do toho jdou, tak je jasné, že to nevzdají. Skočili jsme rovnýma nohama do neznámých vod. Ale závod je jirkovskou tradicí a neuměli jsme si představit zánik něčeho co máte rádi. Musím tedy říci, že jsme těsně před závodem museli hodně bojovat, neboť došlo k nepovolení vedení tras přes soukromý pozemek, proto ta náhlá změna. Nicméně je spousta lidí, kteří chtějí pomoci. A tehdy to začalo – změna tras změnila závod od základu. Museli jsme během tří týdnů změnit a přeplánovat úplně vše. Postavili jsme celý závod od nuly. Makali jsme co to šlo. Uznávám, že jsme nedotáhli pár detailů, jsem si toho vědom, ale každá chybička posouvá o schod výš. Dalším oříškem bylo občerstvení v cíli. Standardem bylo profi občerstvení, ale lidské tělo občas nedovolí a tak jsme se museli postarat my. Věřím, že Vám bylo dopřáno. A dle toho jak buchty mizely si myslím, že jsme se trefili, co?
Bylo to pro nás nové. Naučili jsme se novému, poznali problematiku a na tom všem budeme stavět další ročník.
Máte nějaké poznatky, připomínky? Sem s tím – jiri.cerner@tomici.cz , nebo do zpráv.

 

A byl tu den „D“.
Napětí houstlo, tedy minimálně mě v žilách. Pomalu se blížil čas, kdy už nic připravit nelze. Ručičky na hodinkách odměřovaly čas a tomíci dokončovali vše tak, aby jsme čistě došli ke startu závodu.
Nastal čas závodníky srovnat na startovní čáře. Měli jsme dvě, abychom mohli téměř současně odstartovat cyklisty a běžce. O měření času se nám postaral super člověk Jan Hostička z https://www.facebook.com/4Timing Před startem jsme krátce promluvili o bezpečnosti na tratích, abychom se na konci závodu zase všichni sešli v cíli.
Štěstí v závodu účastníkům popřála paní starostka města Jirkova Dana Havlátko Jurštaková. A také vyslovila velkou radost, že závod vstupuje do dalších ročníků. Na start závodu se přišel podívat i pan místostarosta města Jirkova Josef Šebek. Děkujeme za přijetí pozvání a projevenou přízeň k závodu.
10, 9, 8, ….. A byl tu start. Cyklisté šlápli do pedálů, koloběžkaři, snad učesaní a oblečení, napli svalstvo a ze mě to spadlo. Měl jsem ohromnou radost, že jsme došli k cíli příprav a mohli závodníky pustit na trať. 10, 9, 8,…. Zaznělo podruhé a rozběhli se běžci marathonci a půlmarathonci. Závod byl zahájen a v tuto chvíli už to nejde zastavit a to je na tom to krásné.
Důležitou součástí týmu pořadatelů byli policisté z řad městské policie Jirkov a státní policie, kteří nám pomohli hned po startu zastavit dopravu na rušných křižovatkách. Jim patří také velké díky.

Závodní čísla

Vážené závodnice a Vážení závodníci, jak se Vám líbilo nové grafické zpracování závodních čísel? Nám hodně.
Jsem Vážně potěšen Vaší poctivostí a zřejmě i respektem, který jste k závodním číslům měli. Ale už při tvorbě jsme na Vás mysleli a závodní čísla tvořili pro Vás. A co víc, čísla pro cyklisty byla vyrobena z magnetického materiálu, je tedy možné si toto číslo umístit na lednici nebo na kapotu auta.
Závodní čísla Crossmarathonu jsou Vaše.
Máte je uložena v klubovně u tomíků. Je možné si je kdykoliv vyzvednout a kdo je zdaleka, rádi Vám je zašleme. Vážně se ozvěte – 721 754 281. Tvořili jsme je pro Vás a jsou součástí odměny za účast na 21. ročníku Jirkovský crossmarathon a půlmarathon . Pro nás, pro tomíky, to byla premiéra – ročník nula – ale přesvědčili jste nás, že závod chcete. A tak jej budete mít. Už nyní plánujeme a zase budou novinky, opět se máte na co těšit.
Náš seriál o závodě nekončí, je toho ještě hodně.
Byli jsme všichni moc potěšeni, že Vám trasy daly do těla a zároveň z Vašich ohlasů, že se Vám líbilo.Také jsme byli udiveni Vaší rychlostí, jak jste zdolali stoupání na Pyšnou a na Lesnou. Klobouk dolu.
Občerstvovací stanice Vám přinesli věřím vše potřebné k získání tolik potřebných sil k dalšímu zdolávání kilometrů na Vaší cestě k cíli. Budeme opět rádi, za připomínky k této části organizace.
Občerstvovací stanice jsme se snažili ujednotit, abyste se na každé cítili jako doma. S tímto naším cílem nám pomohl Decathlon. Jejich finanční podporu jste mohli potkat na každé stanici a na co nestačila finanční podpora to nám s radostí půjčili. Zástupce Decathlonu naše myšlenka a směrování závodu nadchla a připojí se k nám i příště. Moc děkujeme. Naším cílem u tvorby občerstvovacích stanic bylo Vám nabídnout na každé stanici stejný pohled na stůl, abyste nemuseli nic dlouze hledat a zároveň nám šlo o udržitelnost a dlouhodobost využití všeho pořízeného materiálu.
Vím, že při závodění si těžko někdo všímá drobností, ale vyměnili jsme jednorázové plastové kelímky za bio kelímky. Při pořizování kelímků jsme se věnovali také rozlišení, aby bylo na první pohled vidět, kde je voda a kde Isotonický nápoj. Nápoj byl též pořízen z Decathlonu a je přímo navržen na dlouhodobější zátěž.
U stanic jsme ale mysleli i na naše pořadatele, neboť jsou důležití pro nás i pro Vás. Pořizovali jsme dostatek židlí a pro případ malé nepřízně počasí i stany – tedy hlavně jako úkryt před sluncem. Bohužel před větrem neuchrání, ale to bohužel krom pevné stavby nic. Židle, stoly a stany též z Decathlonu.
A v neposlední řadě je zde nutné vyzdvihnout jirkovské Tesco, jehož pracovníci též přidali ruku k dílu. Z Tesca pocházela většina dobrot které jste na občerstvovačkách nacházeli. Vše pro nás připravili a hodně nám tím pomohli. Děkujeme a příště se na ně s radostí opět obrátíme s prosbou o spolupráci. S takovou partou se dobře spolupracuje.
zdroj: Facebook

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email