Už zítra bude chomutovském divadle veřejné projednání o spalovně odpadů.

V chomutovském městském divadle proběhne zítra veřejné projednání dokumentace vlivů na životní prostředí k možné přestavbě soukromé teplárny Actherm. Ta by měla v rámci druhé fáze ekologizace přejít ze spalování uhlí na spalování odpadů.

Na úřední desce informuje chomutovský magistrát o místě a termínu veřejného projednávání, kde může být přítomna i širší veřejnost, už jen proto, že zastupitelský sál dává veřejnosti malou možnost účasti občanů, kde místa pro veřejnost zaberou z osmdesáti procent přizvaní úředníci a funkcionáři města.

Politici, odpůrci a příznivci spalovny odpadů setkání s veřejností uskuteční už zítra, v úterý 20. června od 14 hodin v sále chomutovského divadla, kde se bude řešit nejen ekologická zátěž v podobě emisí, ale také další vliv na život města v podobě zatížení komunikací těžko technikou přepravující odpad, větší opotřebení komunikací města, nebo ceny tepla, či přínosy takové změny pro občany Chomutova.

Životní prostředí

„Ekologizace teplárny Chomutov – 2. etapa“

Původce
Ministerstvo životního prostředí, IČ:00164801
DS: 9gsaax4, Vršovická 1442/65, 100 00 Praha 10 – Vršovice
Zveřejnit
OD 9.6.2023
DO 26.6.2023
Dokument

Občané na tomto setkání mohou získat důležité informace týkající se spalovny v širším centru Chomutova. Jedná se o využití technických zařízení energetického využití odpadů (ZEVO). Vůči tomu se ale vymezují ochránci přírody a většina opozičních zastupitelů. Naopak vládní koalice je spíš k celému projektu nakloněna, i proto bude dobré si vyslechnou oba zastupitelské tábory a zejména argumenty, o které se postoje místních politiků opírají.

Investiční akce soukromého subjektu může do budoucna významně ovlivnit mnoho ukazatelů hodnotících kvalitu života občanů Chomutova.

Na úřední desce města se informace o veřejném projednávání skrývá pod odkazem „Ekologizace teplárny Chomutov – 2. etapa“, který je zveřejněn od 9.6.2023 do 26.6.2023.

Plný text doukmentu MŽP ČR zde… 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email