Jahodové samosběry jsou už všude otevřené

Ústecký kraj – Oblíbené jahodové plantáže byly o víkendu v hledáčku mnoha sběračů. Letos někteří prodejci otevírali později. Ječtě v minulém týdnu nebyl dostatek uzrálých jahod, aby mohl samosběr začít. Rozdíly v cenách jsou okolo deseti korun.

Společnost Sady Louny provozují samosběr na polích v Droužkovicích u Chomutova, v Žíželicích u Žatce a Nemilkově u Mostu.

„Cena za samosběr je 85 korun, za již nasbírané jahody je 120 korun za kilo,“ uvedla Marcela Šupíková.

Ta doporučuje sledovat profil Sady Louny na facebooku, kde se veřejnost informuje o aktuální situaci, aby lidé nejeli na pole zbytečně. V Droužkovicích bylo totiž jahod zatím málo a v pátek byl samosběr zavřený, na místě bylo možné koupit jahody již nasbírané z Nemilkova.

Nevyplatí příliš vyčkávat se sběrem na poli u obce Hlubany, což je část Podbořan na Lounsku. Samosběr je v týdnu možný od 15 hodin. Podle provozovatele Jahody u Kasáren jsou plody již zralé, k okamžitému zpracování, či spotřebě. Cena za kilo je 80 korun.

V  Doksanech u Terezína je otevřen samosběr jahod a také hrášku od Jahodárny Brozany. Hrášek a jahody je možno nasbírat za cenu 75 korun za kilo. Za jahody na pultu se platí 120 korun.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email