Chomutovské muzeum přichystalo zahájení Výstavy století

Chomutov – Oblastní muzeum Chomutov letos slaví sté výročí. V rámci oslav muzeum přichystalo řadu akcí, přičemž vernisáž Výstavy století se uskuteční dnes, v 17 hodin v kostele sv. Kateřiny.

Výstava století představí to nejzajímavější a nejdůležitější z muzejních sbírek, přičemž některé předměty budou vystaveny vůbec poprvé. „Interaktivní výstava instalovaná v obou muzejních budovách představí počátky a historii muzea, originální předměty z muzejních sbírek, kabinet kuriozit či interaktivní pracoviště malých muzejníků. Doprovodný program nabídne přednášky, dny otevřených depozitářů, workshopy, kurzy, exkurze, koncerty i akce pro rodiny s dětmi. Reprezentativní výroční publikace bude vydána na podzim 2023 a bude plná nejen zajímavých informací, ale především barevných fotografií,“ stručně představuje výstavu městské muzeum na svém webu.

V muzeu na radnici bude umístěna výstava originálních předmětů z muzejních sbírek, stroj času, muzeum 20. a 30. let 20. století, interaktivní skříně a různé videospoty. V hlavní budově muzea můžete navštívit interaktivní prostor s hrou na muzejníky, hádání tajemných předmětů či kabinet kuriozit tvořený návštěvníky.

zdroj: Muzeum Chomutov

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email