Chomutovští mohou hlasovat, kam poputují statisíce

Chomutov – Psí hřiště, sluneční hodiny nebo lepší chodník?

Druhý den se mohou obyvatelé Chomutova zapojit do hlasování o projektech na vylepšení města, které navrhují sami občané.

V minulosti bylo na park v Chomutově mnoho negativních zpráv a je vidět, že občané našli cestu jak dát priority takovým projektům, které mají kořeny v minulosti, ale mohli se stát i přežitkem.

Hlasuje se on-line  do 16. května.

Z třiceti jedna předložených návrhů občanů do 5. ročníku participativního rozpočtu bylo osmnáct z nich posouzeno jako realizovatelných, a postupují tak do hlasování.

„V letošním roce mají hlasující opravdu z čeho vybírat. Byly nám doručeny takové návrhy, jako jsou sluneční hodiny v centru města, vodní mlhoviště u cyklostezky, psí hřiště, propojení cyklostezek okolo zooparku a mnoho dalších,“ vypočítává Tereza Rödlingová, koordinátorka participativního rozpočtu.

Pro konkrétních osmnáct návrhů může hlasovat každý, kdo bydlí, pracuje či aktivně využívá veřejná prostranství města Chomutova. „Hlasující má možnost rozdělit mezi 18 návrhů až 6 kladných hlasů a maximálně 3 záporné hlasy, nemusí je ale rozdat všechny. Každý může hlasovat pouze jednou. Jednomu návrhu lze udělit jen jeden hlas, ať už kladný nebo záporný. Oba hlasy mají stejnou váhu,“ vysvětluje systém hlasování Tereza Rödlingová.

Odkaz na hlasování naleznou lidé na webové stránce participativního rozpočtu naschomutov.cz, případně přímo ZDE.

Participativní rozpočet už do svého rozvoje zařadila i okolní města. V Litvínově je již například rozhodnuto. Které projekty dostaly největší podporu, si můžete přečíst ZDE.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email