Záchranářům i pacientům pomohou moderní sanitky

Čtrnáct nových výjezdových sanitních vozů v celkové hodnotě přes 53 milionů korun si převzali záchranáři před sídlem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK) v Ústí nad Labem. Předávání se za Ústecký kraj zúčastnil radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl a předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík.

ZZS ÚK spolu s Ústeckým krajem obnovuje na základě životnosti vozidel vozový park pravidelně, a to jak ze svých vlastních zdrojů, tak s využitím dotačních titulů. Čtrnáct nových vozů přispěje ke snížení průměrného stáří vozového parku záchranky a usnadní práci záchranářů po celém regionu. „Věřím, že budou sanitky dobře sloužit. Myslím si, že naše záchranka patří k těm nejlepším v celé České republice. A pokud chceme být nejlepší, musíme mít odpovídající a moderně vybavená vozidla,“ ví Radim Laibl, radní pro zdravotnictví.

Sanitní vozidla VW Transporter jsou vybavena základní výbavou, transportní technikou, nosítky a transportními křesly s pásovým systémem, které umožňují snadný pohyb po schodech. Deset z těchto vozidel (VW Crafter) je vybaveno moderními elektro-hydraulickým nosítky s vyšší nosností, umožňujícími jednodušší nakládání pacientů do sanitního vozidla. Všechny sanitní vozy jsou vybaveny spojovými a mobilními prostředky, radiostanicemi, navigacemi i kamery. Implementované technologie umožní využití této výpočetní techniky při zpracování zdravotnické dokumentace.

Moderní sanitky tak patří nově výjezdovým stanicím v Rumburku, Vejprtech, Mostě, Chomutově, Podbořanech, Lounech, Litoměřicích či v Teplicích.

zdroj: kr-ustecky.cz /foto

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email