Stavba nového parkoviště u ZŠ Budovatelů v Jirkově bude jednou z nejdražších investic města

Jirkov – Vybudování nového parkoviště u základní školy v ulici Budovatelů je název druhé nejnákladnější investice roku 2023. V rozpočtu města je na ni 9,2 miliónu korun (celkové náklady činí přes 13,5 miliónu včetně DPH, ale část peněz se už proinvestovala v předešlém období). Stavba má být hotová v dubnu.

Lidé se u školy dočkají nového parkoviště a i v jejím areálu budou nová parkovací místa. Výstavbou dalších stání pro auta dojde k navýšení parkovací kapacity o 41 míst. To je žádoucí zejména s ohledem na blízkost domova pro seniory. Ulice Křižíkova a U Dubu budou zprůjezdněné a tato část vozovky se rovněž zrekonstruuje.

Součástí stavby je i vybudování lepšího zázemí pro družinu v areálu školy. Vzniknou tu pěkné venkovní učebny a nové dětské hřiště. Moderní zázemí pro družinu plně nahradí to bývalé před objektem školy, které už bylo v nevyhovujícím stavu.

„Je dobře, že se budují parkovací plochy pro občany, ale měly by být možná i na jiném místě. Zde se zbytečně zrušilo dětské hřiště, a to podle mě není v pořádku. Parkovací plochy by mohly být například místo bývalého Kyjického hřiště, které využívají jen zřídka hasiči.“ uvádí jirkovský zastupitel a předseda kontrolního výboru Patrik Macák.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email