Chomutovská bytová je další kauzou Nového Severu

Už v roce 2019 se chomutovští občané dozvěděli o tom, že politici postupovali nezákonně, to vyplynulo z rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který tehdejší tendr zrušil.
Chomutovská bytová nedodržela zákon o zadávání veřejných zakázek, když vybírala firmu, která bude v dalších letech spravovat a udržovat byty a další majetek města. Jednalo se o zakázku za zhruba 140 milionů korun bez DPH. V této době měl na společnost vliv politik Lipmann (Nový Sever).

 

  • Do dnešního dne nebylo současnými politiky vyhlášeno transparentní výběrové řízení. 
  • Správu a údržbu bytů i nebytových prostor města se stále stará Qark.
  • Primátor Marek Hrabáč (ANO), který je také v čele představenstva Chomutovské bytové uzavřel prozatímní smlouvu s původním správcem, kterým je opět Qark.
  • Původní smlouva, která již skončila před několika roky se stále prodlužuje a politici za celé volební období neudělali novou soutěž.
  • V Qarku jsou stále stejní politici přisátí na veřejném rozpočtu, kteří dnes ovládají finanční toky na chomutovské radnici.
  • U těchto osob není prakticky vidět jejich politická práce, ale velmi je zajímá více něž vydělávání, tak utrácení peněz občanů města Chomutova.  

 

Jak politici z Nového Severu ovládají firmy, které v řádech miliónů konzumují veřejné peníze  za netransparentních podmínek. Jejich vzájemnou provázanost a  klientelistickou vazbu na finanční toky  peněz chomutovských občanů ukazují veřejně dostupné informace dokonce s vazbami na právnické osoby, které přímo ovládají.

 

Aktuální situaci nyní řeší právníci, kteří celou sofistikovanou skupinu podnikajících politiků prověřují, protože u mnohých nemusí být vyvozována jen odpovědnost politická.
Hledají občané politiky, kteří umí jejich peníze utrácet, nebo vydělávat?

 

 

 

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email