Radní se vyděsili, kotrmelec s lázněmi nikdo nečekal

Architektonickou soutěž na přestavbu budovy bývalých městských lázní vyhlásí Chomutov na konci léta. Shodli se zastupitelé na svém jednání. 

V čele odborné komise, která bude vybírat došlé návrhy, zasedne architekt David Vávra, známý také jako herec a tvář dokumentárního cyklu Šumná města. 

„Zastupitelstvo projednalo vyhlášení architektonické soutěže na novou budovu bývalých městských lázní – exteriéru i interiéru. Ten předpoklad je takový, že by k tomu mohlo dojít na konci srpna,“ doplnil náměstek chomutovského primátora David Dinda z hnutí Nový Sever. 

„Dinda má zřejmě ztrátu paměti a zapomíná, jak vehementně propagoval bez veřejné diskuse s občany úplně jiné řešení.

„Víme, že občané Chomutova chtějí jednoznačně lázně zpět do původního stavu a v případě, že budeme v zastupitelstvu, tak to splníme,“ uvedl Zdeněk Vaňkát, lídr do voleb za SDP s podporou strany PRO.

„Je to ten stejný Dinda, kterému se nedá vůbec věřit. Ještě nedávno veřejně propagoval úplně jinou studii, hovořící o tom, že se vše přebuduje na knihovnu. Přitom za studie politici utrácí veřejné peníze. Z nedávno zveřejněné studie proveditelnosti vyšlo najevo, že přestavba na knihovnu podle prvních předpokladů měla vyjít město Chomutov na 600 milionů korun, “ doplňuje Vaňkát.


 Redakce zjišťuje, kolik vlastně politici utratili peněz z kapes lidí za studie, které nejspíš skončí koši.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email