Bude v Chomutově opět Otevřeno

Tradiční chomutovský multižánrový festival Otevřeno probíhá na různých místech města Chomutova s výjimkou roku 2020 každoročně od roku 2004. Letos jej v městském parku, na Hřebíkárně a ve svém atriu pořádají Chomutovská knihovna, Hřebíkárna a Základní umělecká škola T. G. Masaryka.

18. ročník festivalu zahájí v pátek 3. června žáci a hosté Základní umělecké školy T. G. Masaryka v Chomutově. Muzikálové vystoupení Mamma Mia! protknuté melodiemi skupiny ABBA začne ve 21:30 v městském parku.

V úterý 7. června se v atriu Chomutovské knihovny představí Rytíři. Loutkoví hrdinové divadla Toy Machine tam od 16 hodin prožijí dobrodružství plné napětí a humoru. Příběh inspirovaný Legendou o sv. Jiřím zaujme ty nejmladší diváky.

Následující den, ve středu 8. června, zavítá do atria jezuitského areálu přední český překladatel Shakespearova díla profesor Martin Hilský. Setkání nazvané sváteční shakespearovské pošty přiblíží od 17 hodin Shakespearovy Sonety o lásce, smrti a čase v kontextu evropské renesance.

Ve čtvrtek 9. června bude od 10 hodin atrium patřit Kejklíři Vojtovi, který do Chomutova přiveze pohádkovou komedii vycházející z tradice jarmarečních divadelníků.

Ústředním programem bude perforační víkend v městském parku 10. a 11. června. Páteční večer zahájí za DJským pultem v 19:30 Tea Jay Ivo neboli Ivo Pospíšil, jedna z nejvýznamnějších postav českého předrevolučního undergroundu spjatá se skupinami The Plastic People of the Universe či Garáž. Poté zahrají Tribe Territory, live jam band projekt v současnosti zaměřený především na akusticko-elektronickou world music, a od 21:30 uvedou Blackout Paradox svou tanečně akrobatickou show Shamaniac.

Sobotní program začne ve 14:00 loutkovým divadlem Před branou a jeho pohádkou O třech čunících. Ve 14:45 vystoupí litvínovský písničkář a kytarista Xavier Baumaxa, který svůj styl definuje jako akustický crossover. Následovat bude alternativní post-rocková produkce ústecké skupiny Nauzea Orchestra, punková avantgarda v podání Už jsme doma a hudebně taneční show techno-popové Josefiny Dusk. Večer zakončí Skyline, uznávaná pražská kapela balancující na hraně elektroniky, breakbeatu a popu.

Samotný závěr festivalu proběhne v punk-rockovém stylu na Hřebíkárně v sobotu 17. června od 15:30.  Zahrají formace Totální nasazení, E!E, Znouzectnost, Volant a Dilema in Cinema.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email