Téměř tři desítky hráčů vstoupí do přípravy áčka, trenéři vyzkouší řadu adeptů sestavy

V pondělí 23. května vyjeli Piráti k prvnímu tréninku před druholigovou sezónou. Trenérský tandem Kamil Koláček – Petr Martínek má k dispozici už oznámené posily, řadu členů postupového kádru a také téměř desítku hokejistů, kteří se budou o místo ve druholigovém kádru ucházet v rámci zkoušky. 

 Jasno by mělo být o složení v brankovišti, kde podepsal smlouvu po Richardu Běhulovi a Josefu Slukovi také sedmatřicetiletý Miroslav Hanuljak. Právě tato trojice by se měla mezi třemi chomutovskými tyčemi ve druhé lize střídat. Dalším, kdo má v tuto chvíli z postupového kádru podepsanou smlouvu, je devětatřicetiletý útočník Milan Kostourek. 

 „Hráči se budou zapojovat i podle svých pracovních možností, nicméně předpokládáme, že zejména ti, kteří budou bojovat o místo, budou mít docházku na tréninky nejvyšší,“ přeje si sportovní manažer Petr Jíra. „Trenéři budou možné posily poznávat, ale definitivní kádr se bude tvořit až během přípravných zápasů o prázdninách s tím, že o dalších možných posilách jednáme,“ doplňuje jedním dechem. 

 Do obrany po otevření přestupového okna přišel Vít Seemann, do přípravy naskočí také Dominik Ferbas, Kamil Charousek, po dokončení rekonvalescence operované vyhřezlé ploténky Miroslav Kuncl a Michal Žižka. Do zadních řad se budou snažit probojovat i dva dosavadní junioři, kteří v minulé sezóně za áčko už nastoupili – Jan Matějka a David Petrásek. 

 Další dva beci nebudou v Chomutově úplnými nováčky, neboť v minulosti klubem prošli. Jednadvacetiletý Radek Nerad ještě v žákovských kategoriích, o čtyři roky starší Tomáš Běhula dokonce stihl jedno přípravné střetnutí před ročníkem 2019/2020. Oba druhou ligu dobře znají, neboť ji donedávna hráli za Bílinu. 

 Další dva adepti defenzivy znají Piráty jako soupeře z mládežnických bitev, neboť skončili v juniorech a přechází mezi dospělé. Dvacetiletý litoměřický odchovanec Jakub Hák naposledy hájil barvy Litvínova, stále ještě devatenáctiletý Lukáš Pavlát nastupoval za České Budějovice. Pokud by poslední jmenovaný místo ve druholigovém týmu vybojoval, napodobil by staršího bratra a brankáře extraligové Plzně Dominika, jenž byl chomutovskou jedničkou během ročníku 2019/2020. 

 Doposud jedinou představenou ofenzivní posilou Pirátů je Tomáš Koblížek, kromě něj naskočí do přípravy také již zmíněný Milan Kostourek a další forvardi postupového kádru Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Jaroslav Kůs, František Mála, Erik Mežnar, Josef Rindoš, Radim Řezníček a Daniel Šilar. 

 O možnost znovu obléknout chomutovský dres se poperou rovněž někdejší pirátští mládežníci Martin Berčík a Vojtěch Krejčiřík. Dvaadvacetiletý Martin Berčík prošel v minulé sezóně Kadaní, Jihlavou, Ústím nad Labem a Chebem, o dva roky starší Vojtěch Krejčiřík, jenž v předešlém ročníku bojoval ve druhé lize za béčko Komety a v dresu Univerzity Palackého si vyzkoušel univerzitní hokej, může navázat na chomutovský extraligový debut ze sezóny 2016/2017. 

 Chomutovskou minulost v mistrovských zápasech nemá dvojice útočníků, kteří se budou snažit zaujmout trenéry. Jednadvacetiletý Marek Konášek, jenž absolvoval několik turnajů dřívějšího výběru 3K, i o rok starší Michal Daniel nastupovali pravidelně za druholigovou Bílinu, druhý jmenovaný naskočil i do tří zápasů Chance ligy za Litoměřice, jimž pomohl také v jednom duelu play-off. S týmem bude trénovat rovněž chomutovský junior David Černý. 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email