Chomutov vyplatil rodinám téměř půl milionu korun na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Od 1. ledna roku 2023 město Chomutov poskytuje příspěvek na volnočasové aktivity dětí od čtyř do osmnácti let. V první etapě příjmu žádostí o tyto příspěvky jich město schválilo a vyplatilo 561 v celkové výši 446 750 Kč.

Od 1. ledna až do 31. října město Chomutov poskytne příspěvek v hodnotě 800 Kč každému rodiči či opatrovníkovi dítěte, který doloží, že v roce 2023 uhradil volnočasovou aktivitu svého dítěte věku od čtyř do osmnácti let. „O tento příspěvek lze žádat pouze elektronicky a bude vyplácen bezhotovostně na účet uvedený v žádosti. V žádosti žadatel vyplní údaje o sobě, údaje o dítěti a přiloží doklad o účtu, na který chce příspěvek vyplatit a doklad o úhradě kroužkovného pro rok 2023,“ popisuje Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky.

Občané naleznou žádost na grantovém portálu města na adrese: https://granty.chomutov.cz/category/volnocasove-aktivity-deti/
„Město má tímto příspěvkem za cíl podpořit aktivní trávení volného času, a to zejména sportem, volnočasovým vzděláváním či uměleckou činností dětí a mládeže,“ komentuje Mareš.

Příspěvek na volnočasové aktivity dětí a mládeže je součástí balíčku osmi opatření, kterým vedení města Chomutova chce pomoci občanům v ekonomické krizi. Mimo zmíněného příspěvku na volnočasové aktivity pro děti a mládež bylo jeho součástí i například zavedení bezplatné MHD pro seniory nad 65 let, svoz odpadu zdarma pro seniory nad 75 let či  zavedení sítě jídelen, které nabízí veřejnosti obědy za dostupnou a garantovanou cenu.

zdroj: Chomutov – Stránky statutárního města Chomutova

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email