V Chomutově už fungují nové operační sály a chirurgické jednotky intenzivní péče

Chomutov – Pět moderních operačních sálů a chirurgická jednotka intenzivní péče (JIP) v novém pavilonu „J“ chomutovské nemocnice startují naostro! Krajská zdravotní má zde ode dneška, 27. května 2024, v plném provozu již všechna zdravotnická pracoviště.

Urgentní příjem, centrální operačními sály, centrální sterilizace a anesteziologické oddělení s JIP se pro pacienty otevíraly postupně od začátku dubna. Spolu s novým pavilonem v děčínské nemocnici patří nová budova v chomutovské nemocnici mezi nejmodernější stavby ve zdravotnictví v celém Ústeckém kraji. Její zprovoznění zásadním způsobem zkvalitnilo a zrychlilo péči o pacienty.

V minulém týdnu zdravotníci režim na operačních sálech dolaďovali, aby vychytali případné nedostatky. „Provoz centrálních operačních sálů a chirurgické JIP v novém pavilonu jsme zahájili de facto již ve čtvrtek 23. května. Úspěšně proběhly výkony všech tří operačních oborů, tedy gynekologie, chirurgie a ortopedie. Všechny operace proběhly bez komplikací, personál plně zvládal organizaci práce,“ sdělil MUDr. Michal Zeman, Ph.D., ředitel Nemocnice Chomutov.

Celkové náklady na nový pavilon v chomutovské nemocnici přesáhly 880 milionů korun, na čemž se částkou 150 milionů korun podílela dotace z Evropských fondů – konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu a nejvyšší část byla kryta investiční podporou Ústeckého kraje a investičním úvěrem od Komerční banky, který si vzala Krajská zdravotní pro zajištění svých investičních plánů.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email