Piráti si ve vyrovnaném utkání vybojovali návrat do 1. ligy, Hübl je v Chomutově

Piráti Chomutov budou hrát příští ročník opět konečně v Chance lize. Rozhodl o tom sedmý zápas na ledě Havířova. Zápas, který přinesl vše, a jak se říká, byl skutečně infarktový. Chomutovští hokejisté  o svém postupu rozhodli až v sedmém zápase, kdy na ledě soupeře, daleko od svého domova vydřeli výhru 3:2. Postupový gól vstřelil Daniel Jouza.

Je pondělní vítězství, které pirátům umožňuje návrat do první ligy, začátkem pomyslného vzkříšení? Fanoušci mají ještě v živé paměti atmosféru extraligy, kde se v sezóně 2017/18 dostali Piráti pod vedením Vladimíra Růžičky až do semifinále a brali konečné 4. místo. Pak následoval krutý pád na dno. V baráži o extraligu, kde o udržení kromě Chomutova bojovaly i Pardubice, byly úspěšnější právě Dynamo a Rytíři Kladno.

První sezóna v Chance lize se v roce 2019/20 kvůli pandemii koronaviru nedohrála. V základní části skončili Piráti na čtvrté pozici. Jenže další rok musel z důvodů vyhlášení insolvence klub opustit i 1. ligu. Licenci nabídl znojemským Orlům, ale ti odmítli. Klub tak zamířil do krajské ligy Ústeckého kraje.

Ale to už je pryč. Od pomyslného dna se celek odrazil a nyní stoupá. Na druhý pokus se letos vydrápal do 1. ligy, kde nahradí právě Znojmo.

Teď budou fanoušci se zájmem sledovat, jak se podaří manažerům seskládat tým pro nadcházející sezónu.

Protože Chomutov je město, které žije sportem, tak další dobrou zprávou je, že chomutovský hokejista Viktor Hübl  v Praze převzal cenu za oddanost hokeji, kterou uděluje O2 TV Sport.

Formátem 1276 zápasů, 402 gólů se může pochlubit Viktor Hübl, který se roce 2015 výrazně podepsal pod historicky jediný titul Litvínova. Hüb po rozlučce s osudovým klubem přijal nabídku Chomutova, jemuž ve svých 45 letech pomohl k návratu do Chance ligy. Taková je stručná vizitka nového držitele ceny za oddanost hokeji.

„A v klubu chtějí, abych ještě pokračoval, tak uvidíme,“ uvedl Hübl, který se po rozloučení s HC Verva Litvínov vrátil do svého mateřského chomutovského klubu.

zdroj, foto: Piráti Chomutov, O2 TV Sport

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email