Velikonoční svátky policisté oslaví tradičně dopravní akcí. „Hon na řidiče“ začíná už dnes.

Ústecký kraj – Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje se o nadcházejících svátcích zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem „VELIKONOCE“. Ta začíná dnes na „Zelený“ čtvrtek a bude pokračovat také na „Velký“ pátek a „Velikonoční“ pondělí. Cílem je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod a ovlivnění nekázně účastníků silničního provozu.

O velikonočních svátcích lidé více popíjejí alkoholické nápoje a bohužel je stále velkým trendem, že po požití usednout  za volant motorového vozidla. Hlídky se tak v průběhu dopravně bezpečnostní akce zaměří především na kontrolu toho, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržních systémů při přepravě dětí. Policisté budou také kontrolovat, zda řidiči nedrží v ruce mobilní telefonní přístroj a zda jsou jejich vozidla ve vyhovujícím technickém stavu. Součástí akce bude také pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

V rámci kontrol dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo v průběhu jízdy a projektu „Řídím – piju nealko pivo“, obdrží zodpovědní řidiči, kteří před nebo v průběhu jízdy nepožili žádný alkoholický nápoj a kterým v rámci silniční kontroly dechová zkouška ukáže nulovou hodnotu, jako odměnu nealkoholické pivo a jednorázový alkotest. Cílem je rozšířit povědomí mezi řidiči o nealkoholickém pivu, které může být z hlediska dodržování zákona bezpečnou alternativou oblíbeného moku.

„O svátcích bývá na silnicích zvýšený provoz, často vyjíždějí i tzv ,,sváteční“ řidiči. S tím je potřeba na svých cestách počítat, jezdit ohleduplně a především předvídat. Všem účastníkům silničního provozu přejeme šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Frolík.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email