Zloděje od krádeže neodradili ani svědci, kteří jej přistihli. S lupem si odkráčel domů

Kadaňsko – Podezření ze spáchání trestného činu krádeže čelí 30letý muž, jehož policisté díky všímavým svědkům zadrželi krátce po vloupání do domu v jedné z obcí na Kadaňsku.

Vše se odehrálo na začátku března kolem deváté večer. Do neobydleného domu po vyražení dveří vnikl zloděj, jenž se neostýchal si uvnitř rozsvítit a dal se „do práce“. „Světla si však všimli sousedi, kteří vědí, že dům jeho majitel neobývá,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Nezvaného hosta, který si mezitím na kolečku již odvážel odcizený kouřovod, se pokoušeli venku zastavit a přimět, aby počkal na policii. Muž si však nedal říct a namířil si to rovnou do místa svého bydliště nacházejícího se poblíž.

Po chvíli přijeli policisté, kteří díky svědkům hned věděli, kam si pro podezřelého mohou dojít. V místě jeho bydliště tak nalezli nejen jeho, ale i odcizený kouřovod a starý televizor, jenž také v domě ukořistil. Tyto věci tedy policisté zajistili a vrátí je majiteli. Kromě nich měl prý dotyčný v plánu odcizit mimo jiné i krbová kamna, ty však dle vlastních slov chtěl posléze odvézt na rudlu. K tomu se již nedostal. Místo toho muž posilněný alkoholem (nadýchal přes 2,5 promile) skončil v policejní cele a za vloupání mu u soudu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email