V Chomutově si pro drogy klienti chodili k dealerům přímo k bytu

Chomutov – Ženu ve věku 31 let a jejího o 18 let staršího přítele stíhá chomutovský vyšetřovatel pro spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Dotyční spolu sdíleli jeden byt na sídlišti v Chomutově, kromě toho však měli i další společné zájmy. Mezi ně patří podle zjištění kriminalistů užívání drog a jejich distribuce. Podle policistů měla dvojice nejméně po dobu několika měsíců distribuovat v Chomutově pervitin jeho uživatelům.

„Pro drogu si zákazníci měli většinou chodit přímo k dealerům domů,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Prodejci si díky svým „obchodům“ měli přijít na desítky tisíc korun. Nakonec však „spadla klec“, kriminalisté při prověřování zajistili důkazy o jejich činnosti a kromě toho u nich při domovní prohlídce našli například uzavíratelné sáčky se žlutou krystalickou látkou, bílou krystalickou látkou anebo digitální váhu.

V tomto případě se distribuce drogové scény přesunula z ulice do obydleného domu, kde si mnozí takové sousedy nejspíš vůbec nepřáli. S návštěvami drogově závislých a setkávání se s takovými lidmi nese mimo další trestnou činnost, kterou drogová závislost spojuje, také typická a často i nakažlivá onemocnění, které jsou pro své okolí velmi nebezpečná.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email