Zastupitelé Ústeckého kraje schválili prodej pozemků za 11,5 mil. bez DPH

Zastupitelé Ústeckého kraje schválili několik měsíců před vypršením mandátů prodej pozemků v průmyslové zóně Triangle za účelem vybudování modulárního bateriového úložiště, které bude spojeno s fotovoltaickou elektrárnou. Smyslem toho záměru je stabilizace odběru elektrického proudu v celém průmyslovém komplexu.

O vybudování energetického centra usiluje společnost CATE s.r.o., která tak chce umožnit jednotlivým závodům v průmyslové zóně ukládaní elektřiny z jejich vlastních fotovoltaických elektráren a tím zajistit krátkodobé záložní napájení zóny v případě výpadku dodávky elektrické energie. Výstavba záměru je plánována od roku 2025. Zkušební provoz by měl být zahájen v roce 2028.

Pozemky určené k prodeji zahrnují zbytkové plochy o výměře 3,25 ha, pro které údajně není v průmyslové zóně žádné využití a nejsou vhodné pro realizaci běžného výrobního závodu a jejich prodej nemá žádný vliv na stávající ani potencionální investory v zóně. Cena pozemků byla stanovena znaleckým posudkem na 11.580.600 Kč bez DPH.

Letos na podzim všem zastupitelům Ústeckého kraje vyprší mandát, protože většina dokončí své čtyřleté volební období. Občané budou vybírat nové krajské politiky, kteří je budou další volební období po podzimních volbách zastupovat.


Zastupitelé Ústeckého kraje

Kontakty

zdroj : kr-ustecky.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email