Zemědělci ve čtvrtek opět vyjedou z Března na Horu Svatého Šebestiána

Chomutov – Na čtvrtek 22. února protestující zemědělci naplánovali již druhou jízdu zemědělské techniky z letiště v Březně u Chomutova. Jejich cílem je hraniční přechod na Hoře Svatého Šebestiána. Policisté proto upozorňují řidiče, ať v čase protestu od 10 do 13 hodin počítají s dopravními komplikacemi.

Kolona traktorů vyrazila za deště brzy ráno například z Litoměřicka, seřadiště mají zemědělci v Březně u Chomutova. Odtud vyjedou v 10 hodin k hraničnímu přechodu Hora Sv. Šebestiána. Tam se mají v poledne setkat s kolegy z Německa. Podle ČTK se zúčastní asi 80 vozidel.

V souvislosti s plánovanou protestní akcí českých a německých zemědělců, která se má konat v prostoru bývalého hraničního přechodu Hora sv. Šebestiána, přijali chomutovští policisté dopravně bezpečnostní opatření. Jeho cílem je zajistit dodržování pravidel silničního provozu a řešit případně zjištěná protiprávní jednání, informovala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Situaci na příjezdové trase i na hraničním přechodu budeme monitorovat. „Upozorňujeme řidiče na možné dopravní komplikace spojené zejména s přesunem zemědělské techniky, a to na silnicích č. II/568 a  I/7  v úseku Březno – hraniční přechod Hora sv. Šebestiána/Reitzenhain, včetně možného omezení průjezdu přes hraniční přechod,“ dodává mluvčí.

Chomutovskem projela protestní kolona zemědělců už 15. ledna.  Diskutující na sociálních sítích pod článkem jim z většiny vyjadřovali podporu.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email