Policie se může zajímat o tisíce smluv v Krajské zravotní

Od drobných v řádech nižších desítek tisíc korun až po téměř dvě desítky milionů korun bude policie prověřovat. To jsou smluvní ztahy, které budou předmětem dalšího zkoumání. Firmy, jejichž představené na začátku tohoto týdne zadržela policie v souvislosti se zátahem v Krajské zdravotní, s holdingem hojně obchodovaly. Jejich společné obchody v registru smluv nelze jen tak přehlédnout. Poslední smlouvy byly vložené do registru jen několik dní před zátahem Národní centrály proti organizovanému zločinu. Nyní ukazuje, že někteří zadržení se znají ze společného působení v byznysu, což nemusí být divné, ale souvislosti při točení firem ve výběrových řízeních mohou být dalšími indiciemi, který může vymezí okruhy osob, které se podíleli ne protiprávních krocích, které policie rozplétá.

Hlavou celé údajně zločinecké organizace měl být Tomáš Burián z firmy A Pharma. Ta podle serveru Hlídač státu paradoxně nemá v registru smluv, kam se musí podle zákona vkládat všechny smlouvy s veřejným sektorem v hodnotě vyšší než 50 tisíc korun, jediný záznam. Taková informace už jistě nemůže zůstat bez povšimnutí už jen proto, že se opět jedná o porušení zákona.

Celá situace napovídá, že policie zdaleka neřekla své poslední slovo k celému případu a další překvapení pro veřejnost mohou následovat.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email