V Kadani zůstalo opuštěné nabourané auto. Posádka zmizela

Kadaň – V první den letošního roku přijali policisté oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na kruhovém objezdu ulic Chomutovská, Na Průtahu a kpt. Jaroše v Kadani kolem půl sedmé večer. Policisté na místě zjistili, že se tam nacházelo pouze nabourané osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. Posádka z vozu utekla.

„Řidič se spolujezdkyní z místa nehody odešli. Zpět je však přivezla hlídka městských strážníků, která se na základě zjištěných informací za nimi vydala. Po návratu byly s osádkou havarovaného vozidla provedeny dechové zkoušky, přičemž u ženy byl výsledek negativní, muž nadýchal hodnoty kolem 2,15 promile alkoholu. Přiznal, že v průběhu dne ještě před jízdou popíjel whisky,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policistům muž tvrdil, že řídila jeho přítelkyně, což však kromě výpovědí svědků vyvrátil i zajištěný kamerový záznam. Z něj je patrné, že dotyčný vystupoval po nehodě z místa řidiče.

Na základě výsledků prověřování policisté muži v minulém týdnu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě soudem prokázané viny mu hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ podotkla mluvčí.

Škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na 200 tisíc korun, další škoda ve výši 35 tisíc byla způsobena na obrubníku a zábradlí.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email