Akce kulový blesk přinesla ztrátu pozice náměstka z Nového Severu

Sestava tří nejvyšších představitelů Chomutova dopadla ztrátou jednoho ze dvou náměstků.  Hnutí ANO má v radě primátora a navíc jednoho náměstka, o kterého přišel Nový Sever, který má jen jednoho náměstka. Zastupitelé na místo, které zastával politik Dinda (Nový Sever) zvolili do funkce druhého náměstka primátora Milana Petriláka (ANO), který tak po trestně stíhaném Dindovi převzal většinu kompetencí. Do funkce prvního náměstka se posunul Milan Märc (Nový Sever) a stal se tak mezi „slepými králem“.

Celou rošádu spustilo trestní stíhání Dindy. Ten si vykoledoval jako politik obvinění. kterému sdělila policie hned z několika trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s výkonem politického mandátu při hospodaření s veřejnými penězi občanů města Chomutova.

Kauzy, které jsou často spojeny s kradením veřejných peněz za bílého dne  podvody a zpronevěrami je celá řada, ale když se jedná o částku 12, 5 miliónů, tak už nejde jen tak o nějaký poklesek, ale zde se trestní sazba může výrazně lišit. Dindovo způsoby při rozdělování veřejných peněz byly pro policii už daleko za hranou zákonnosti. Ale Dinda jako náměsttek skončil, teprve ve chvíli, kdy mu bylo obvinění sděleno, to znamená, že policie jeho skutky již nějakou chvíli prošetřovala.

V řadách chomutovských zastupitelů došlo ještě na další rošády, protože hned dva členové zastupitelstva složili mandáty, a tak na uvolněná místa nastoupili náhradníci, kteří neprošli sítem voličů.

Místo Davida Palána z hnutí PRO Chomutov, který složil mandát k 30. listopadu se nově  stal zastupitelem Michal Vlach. Po stíhaném Dindovi z Nového Severu došlo na složení slibu náhradníka, který je opět policií prošetřovaný. Jedná se o  Milana Štefanova, který byl většinou zastupitelů propasírován i do rady města, kde působil v minulém volebním období.

Zastupitelé veřejně v jednu chvíli probírali  hlavně politika Štefanova (Nový Sever), který nahradil policií trestně obviněného Dindu.  Štefanov na otázku jednoho z přítomných zastupitelů, který se zeptal zdali je také trestně stíhaný, odpověděl velmi vyhýbavě, ale to už bylo jasné všem, že jeho trestní stíhaní doposud policií skončeno není. Policie se politiky z Nového Severu zabývá v takovém rozměru, že jeden obviněný politik střídá druhého.

Koaliční spolupráce hnutí ANO v Novým Severem je potřísněna nejen výsledkem voleb, kdy Nový Sever skončil až na čtvrtém místě, ale i faktem, že toto politické uskupení má hned několik svých členů, kteří mají vážné problémy se zákonem, týkající se správy veřejných rozpočtů. Skandálů, které měl v minulosti Nový Sever nebylo málo a mnozí občané Chomutova už mají obavy z toho, aby se na politiky z Nového Severu nesnesla další veřejná hanba spočívající v policejním vyšetřování, kterým je aktuálně hned v několika případech zasaženo.

Podezření z trestné činnosti a sdělení obvinění Dindovi v oblasti dotací do sportu ukazuje jasně, že jako politik nejspíš nikdy své kontakty spojené s financováním sportu nepřerušil, protože hned po skončení jeho politické kariéry v Chomutově se objevuje ve veřejném prostoru informace, že je šéfem marketingového týmu hokejového klubu HC Sparta Praha.

Dinda však není jedinou „Černou ovcí“ v chomutovské politice. Vedle Štefanova jsou i další politici, které má policie ve svém hledáčku. Je možné, že se občané Chomutova dočkají dalších zpráv, které více osvětlí, jak to někteří politici mysleli, když před veřejností skládali slib zastupitele.

V současné době redakce pracuje na dalších zajímavých kauzách, které jsou spojeny nejen s veřejnými penězi, arogancí politiků hraničící s vydíráním a hospodařením s veřejným majetkem.

Když porovnáme sledované kauzy místními médii, jak se pasou na kauzách , kde škodlivost pro společnost dosahuje desítek tisíc korun u soukromých osob a následně se okázale snaží mlčet o škodě na veřejných penězích všech občanů Chomutova v řádech miliónů korun, které mají na vysvětlování politici, tak se nabízí otázka, pro koho veřejnou službu taková média dělají?

Kdo a za co je vlastně platí?

Bagatelizovat kauzu, ve které figurují politici a veřejné peníze v řádech miliónů korun si ani „Mach a Šebestová z kouzelným sluchátkem“ jen tak, bez jasného interesu neusmyslí.

Rada po rekonstrukci změnila výrazně svou podobu

JUDr. Marek Hrabáč
primátor
ANO 2011

tel: 474 637 230

primator@chomutov.cz

 

Mgr. Milan Märc
1. náměstek primátora
NOVÝ SEVER

tel: 474 637 220

m.marc@chomutov.cz

 

JUDr. Milan Petrilák
2. náměstek primátora
ANO 2011

tel: 474 637 210

m.petrilak@chomutov.cz

 

Ing. Martin Bocian
zastupitel a radní města, předseda Komise pro sportovní a volnočasové aktivity
NOVÝ SEVER
Mgr. Valentína Klimešová
zastupitelka a radní města, členka Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, členka Komise pro kulturu, kreativitu a komunitní rozvoj
ANO 2011
Karel Lipmann
zastupitel a radní města, člen Kontrolního výboru, člen Komise pro životní prostředí
NOVÝ SEVER
Filip Šimek, diplomovaný technik
zastupitel a radní města, člen Finančního výboru, člen Komise životního prostředí
ANO 2011
Ing. Milan Štefanov
zastupitel a radní města, člen Finančního výboru
NOVÝ SEVER
Jiří Touška, MBA
zastupitel a radní města, předseda Bezpečnostní komise, člen Výboru pro národnostní menšiny
ANO 2011
Ing. Pavel Tůma
zastupitel a radní města, člen Bezpečnostní komise
ANO 2011
Jiří Weber
zastupitel a radní města, předseda Komise životního prostředí
ANO 2011

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email