V Kadani zvyšují poplatek za odpad z 200 na 360 korun

Město Kadaň řadu let motivovalo obyvatele za zvýšenou snahu třídit odpadky. V souvislosti s výsledky třídění jim snižovalo poplatek za svoz a likvidaci odpadu. Ten se před třemi lety zastavil na dvou stovkách a udržel se až do letošního roku.

Od příštího roku si ale Kadaňští připlatí  o 160 korun ročně navíc. Tak rozhodlo zastupitelstvo na posledním jednání 14. prosince.

„Zavedli jsme motivační systém třídění, nicméně doběhla nás legislativa. Za skládkování se platí stále víc a víc, bohužel komunální odpad neklesá tak, jak bychom si představovali. Sice více třídíme, také ale produkujeme více odpadu,“ uvedl starosta Kadaně Jan Losenický (ODS).

Poplatek sice oproti letošku vzroste o 75 procent, ale vedení města poukazuje ne to, že ve srovnání s ostatními městy je i výsledná částka stále velmi nízká. V Chomutově je poplatek  okolo 800 korun, v Klášterci nad Ohří ho zvýšili téměř o sto procent,  z 500 na 960 korun. Velmi podobnou cenu stanovili zastupitelé také v Jirkově, kde poplatek stoupl z 508 na 996 korun.

„Stále máme nejnižší poplatek, když to porovnáme. Lidé chápou, že se jedná o symbolické navýšení a ani na setkání s občany proti tomu nebyla žádná nevole,“ konstatoval starosta.

Přes všechna vysvětlování, ale opozice s takovým krokem nesouhlasí. Třídění odpadů a motivace pro občany tak může vzít za své.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email