V průmyslové zóně mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří se otevřel nový závod.

Klášterec nad Ohří – Ještě v říjnu neměla nová hala v průmyslové hale ve Vernéřově stěny, ale už ve středu 29. listopadu se v ní rozjede zkušební výrobní provoz. Finiš před spuštěním výroby v průmyslovém a logistickém centru byl mocný a než se naplno výroba rozjede, ještě to chvíli potrvá. Až bude vše kompletní, práci zde najde až 300 lidí.

Na jedné z posledních parcel vyrostl závod za 520 milionů korun. Výstavba projektu GARBE Park Klášterec II o celkové pronajímatelné ploše přes 18 tisíc metrů čtverečních byla dokončena v mimořádně krátkém čase osmi měsíců. Zástupci investiční skupiny Progresus a developera i spoluinvestora GARBE nyní společně předali budovu s certifikací udržitelnosti BREEAM do užívání hlavnímu nájemci. Tím je německý výrobce těsnicích systémů ISOLITE pro automobilový a letecký průmysl. Zároveň oznámili, že v Česku společně připravují několik dalších obdobných projektů.

Lidé o práci u ISOLITE zájem mají. „O zaměstnání se ucházejí lidé z tohoto regionu, ale i z celé republiky. Počítáme s tím, že v konečném součtu budeme mít až 300 zaměstnanců, ale výroba se bude rozjíždět postupně v časovém horizontu až roku a půl,“ uvedla Radka Hodicová ze společnosti ISOLITE s tím, že u vyšších pozic půjde o vlastní firemní zaměstnance, zatímco na pozicích řadových operátorů budou pracovníci najímáni prostřednictvím agentury.

Společnost ISOLITE hodlá na sever Čech částečně přesunout sofistikovanou výrobu ze svého závodu z německého Ludwigshafenu. Půjde o sekci určenou pro automobilový sektor. V lokalitě počítá rovněž s umístěním vlastního výzkumného centra. Nájemní smlouva haly je prozatím uzavřena na 10 let.

V klášterecké průmyslové zóně už je nezastavěná jen poslední plocha, vedení Klášterce nad Ohří si pochvaluje, že i v této turbulentní době, kdy řada investorů z Česka odchází, má o pozemky mezi Kláštercem a Chomutovem zájem. „Určitě je lepší mít širší nabídku zaměstnavatelů, než odmítat investory s tím, že další montovnu nechceme, a pak překvapeně koukat, že se nezaměstnanost v našem městě a okolí zvedne na dvojnásobek. Kromě toho znamená každá fungující výroba přísun peněz do pokladny města a regionu,“ okomentoval otevření nové haly starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email