Na nelegální migranty se policie zaměřuje u Hory Sv. Šebestiána.

Policisté zastavují vytipovaná vozidla, která se jeví být podezřelá. Nejčastěji se k transportu používají dodávky, ale nejsou z vyloučeny osobní vozidla se zatemněnými skly, nebo nápadně naložená.

V oblasti Chomutovska se policistům od 27. září podařilo zachytit celkem 22 uprchlíků a 2 převaděče. Všechny na dálnici D7.

„Na území Ústeckého kraje ve stejné době zachytili čeští policisté celkem 79 migrantů a 6 převaděčů. Do těchto čísel je započítáno i Chomutovsko. Kromě D7 byla většina migrantů, zachycena na dálnici D8, a také ve vlaku byly zajištěny 3 osoby,“ “ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Od začátku roku dokázal krajský odbor cizinecké policie na hlavních migračních trasách odhalit  celkem 327 nelegálně se přepravujících cizinců.

Českou republikou nejčastěji migranti jen projíždějí, protože se chtějí dostat do dalších zemí Evropské unie, kde je vyšší životní úroveň a štědřejší sociální systém.  Tuto podmínku nejčastěji splňuje téměř socialistický systém dávek, které se vyplácí v Německu. Orgány české a německé policie hlídkují na migračních trasách, jako na dálnicích D8, D7 a kontrolují také mezinárodní vlakové spoje Praha, Ústí nad Labem, Děčín, Bad Schandau a Drážďany. Ale s rostoucí vynalézavostí dobře motivovaných převaděčů jistě přibydou i další cesty nelegální migrace.

Trable vznikají také ˇčeským občanům, kteří cestují do zahraničí za prací, protože s  nově zavedenými stálými kontrolami na hranicích se tvoří kolony, které jim výrazně komplikují cestování nejen za prací. Policie se snaží dopravu usměrňovat, aby nedocházelo k větším komplikacím, ale to není jen problém na české straně,  protože hlavní kontroly určuje Německo a zde Česká policie nemá žádná oprávnění, než řidiče informovat mimo jiné prostřednictvím informačních tabulí, které pouze popisují aktuální stav dopravní situace.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email