Do kadaňské nemocnice míří pacienti už 45 let. Která oddělení patří mezi nejvyhlášenější?

Kadaň – Kadaňská nemocnice zahájila provoz v roce 1978 a za dobu své existence se stala nedílnou součástí města. Mezi vyhlášená pracoviště kadaňské nemocnice patří například porodnice, kterou si volí k porodu rodičky z celého Ústeckého kraje a leckdy i mimo něj. Renomé si mezi pacienty budují i další oddělení.

„Tak, jako má pětačtyřicetiletá žena ledacos za sebou, tak i naše nemocnice prošla vzestupy i pády, otřesy i stabilizací. Nikdy však nezapomněla na své pacienty a vždy tu pro ně byla, ať se dělo cokoliv. V současnosti se do Nemocnice Kadaň sjíždějí pacienti z celého Ústeckého a Karlovarského kraje a výjimkou nejsou ani vzdálenější části naší republiky,“ potvrzuje ředitel nemocnice Petr Hossner.

Již zmiňovanou porodnici maminky vyhledávají pro její osobní přístup a moderní metody. Jednou z nich je například i možnost ambulantního porodu, tedy porod, po němž rodička odchází z nemocnice, pokud je vše v pořádku, do domácí péče již po pár hodinách.

„Máme zde špičkovou ortopedii, kde počet operací roste raketovou rychlostí,“ dodává ředitel Hossner. Dětské oddělení, kde se každý rodič z širokého okolí může spolehnout, že jeho dítě dostane tu nejlepší péči. Kadaňská nemocnice např. bez váhání podala pomocnou ruku sousednímu Klášterci nad Ohří, který řešil absenci praktického lékaři pro děti a dorost. V nemocnici zřídila velmi rychle ordinaci, kam rodiče s dětmi z Klášterce mohou dojíždět, než se zrekonstruuje zdravotní středisko v Klášterci. I tam pak budou sloužit pediatři z kadaňské nemocnice.

Jako první v roce 2021 otevřela Nemocnice Kadaň očkovací centrum, kam může přijít kdokoliv bez předešlé registrace. Výčet předností tu však zdaleka nekončí.

„Nemocnice si váží všech zaměstnanců, a proto své 45. narozeniny oslavuje hlavně s nimi. Již v červnu proběhl dětský den a v listopadu se koná ples v kláštereckém kulturním domě. Nejvýznamnějším dárkem je věrnostní odměna až 45 000 korun, kterou bude nemocnice nadělovat všem zaměstnancům. Abychom vás přesvědčili, že být zaměstnancem kadaňské nemocnice není vůbec špatná volba, tak jen namátkou uvádíme výčet dalších benefitů, kterými jsou: náborový příspěvek, příspěvek na dopravu, zvýhodněné parkování u nemocnice, odměna při odchodu do důchodu, příspěvek na penzijní připojištění nebo odměny k pracovnímu výročí,“ podává výčet výhod zaměstnanců jejich ředitel a dodává, že své zdravotníky nemocnice neustále podporuje ve vzdělávání formou odborných stáží a praxí. Nabízí stipendia pro nastávající lékaře a zdravotnický personál. „V neposlední řadě máme uprostřed areálu jídelnu, kde si naši zaměstnanci mohou vybrat ze tří jídel a bufetového menu, dětskou skupinu, kde se odborný personál postará o jejich děti nebo výlety za kulturou,“ dodává na závěr Petr Hossner.

zdroj: .e-chomutovsko.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email