Místo bývalé herny jsou nové provozovny. Jak se vám oživený prostor líbí?

Jirkov – Jirkov se může pochlubit tím, že se mu podařilo zkulturnit prostor, který zel delší dobu prázdnotou. To se týkalo nebytových prostor na rohu Ervěnické a Palackého ulice u kruhového objezdu. Zde byla do roku 2020 herna, od té doby byl prostor opuštěný.

Nevyužité veřejné prostory nejen že hyzdí okolí, ale lákají také vandaly. Teď má ale objekt novou fasádu a do provozoven se vrátil život. „Na rekonstrukci objektu se město podílelo. Financovali jsme opravu pláště, rekonstrukci elektřiny, de facto vše, co se týká vnější části budovy včetně rampy v zadní části domu, a to částkou převyšující milion korun,“ uvedla starostka Jirkova Dana Havlátková Jurštaková. Úpravy vnitřních prostor si zajistili provozovatelé služeb.

Úpravou herny, které zasadila smrtelnou ránu pandemie covidu, vznikly čtyři provozovny – solární studio, kosmetický salón, masážní studio a barber shop. „Pod objektem jsou i poměrně rozsáhlé sklepy a skladovací prostory. I ty prošly rekonstrukcí. Nyní v nich mají sklady a zázemí stavební firmy. V přilehlém prostoru vzniklo z bývalé večerky U Virágů bistro, kde se nyní prodává kebab a pizza,“ dodala Jurštaková.

TZ_Jirkov

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email