Za třinácté funkční období má Senátor Rabas 141 absencí

Statistika hlasování senátorů za 13. funkční období, která již nelze zpochybnit jasně ukazuje na chomutovského absentéra Rabase, kterého vyslali do Senátu místní občané.

Jak chodí Rabas do práce, kterou často mnozí politici nazývají posláním ukazuje hlavně na to, jak vážně to myslel se svými předvolebními sliby. Kromě toho, že Rabas mnoho ze svých předvolebních slibů fakticky nesplnil je další černou kaňkou jeho pracovní nasazení ve prospěch občanů, které rozhodně na jedničku s hvězdičkou není.

Databáze pro statistiku hlasování je platná ke dni: 12.08.2023 a ukazuje období, o kterém už nelze vést polemiku a další  blábolení o tom, jaké další povinnosti, ten či onen politik měl, aby pro samou práci, neměl čas na práci.

V 13. funkčním období senátor MVDr. Přemysl Rabas hlasoval:

Pro: 796, proti: 38, zdržel se: 133, nepřítomen: 141.
Celkem hlasování: 1108

Tolik z webu Senátu ČR.

Když opomineme celou řadu náhrad a pestrou paletu zahraničních cest s královským servisem, z peněz daňových poplatníků, a k tomu vyfutrovaný senátorský plat, a naproti tomu postavíme absence, které jsou samozřejmě zaplacené v plné výši, kdy se politik lopotil pro občany v klimatizovaném a velice komfortním prostředí, nezbývá než to, zdali už nenazrál čas, aby občané dali příležitost někomu jinému. Už jen proto, že Rabas nic závratného za svou politickou kariéru nepředvedl a nejspíš se do budoucna už více pro občany neroztrhá.

Senátor Rabas také cestuje do zahraniční. Podle jeho profilu nelze úplně odhadnou, kolik toho nalítal po světě, ale jen bezmála tři a půl milionu korun zaplatil Senát za jeden let svého šéfa Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wan, a to ostatní pobytové náklady, jejichž výši halí mlha, se postarala tchajwanská strana a část zaplatili podnikatelé.

Pracovitostí Rabase se zabývat zatím nelze, protože stránky senátu neumožňují lehce získat informace o počtu pracovních cest, a finančních náhradách za další funkce, které Rabas má jako činovník ve výborech a dalších orgánech senátu, kde se k senátorskému platu přičítají další deseti tisíce korun za tu práci pro občany.

„To by se jeden rozkrájel“.

V další databázi pro statistiku hlasování, která je platná ke dni: 12.08.2023 se objevují nové informace o pracovitosti senátora Rabase.

V 14. funkčním období senátor MVDr. Přemysl Rabas hlasoval:

Pro: 245, proti: 6, zdržel se: 42, nepřítomen: 101.
Celkem hlasování: 394

Ale po vyhledání v RSS položky vyskočí číslo 494. absencí.

Toto číslo ale není konečné, protože senátor Rabas „pracuje pro občany“ dál a jeho volební období ještě neskončilo, takže absence budou ještě nejspíš dál narůstat.

Na černobílé  fotografii z Rabasova FB profilu je zachycen v družném rozhovoru s bývalou členkou KSČ a politrukem Československé lidové armády v jedné osobě.


VÝSLEDKY ANKETY

Splnil politik Rabas očekávání voličů, kteří mu dali důvěru a poslali ho do Senátu?

  
Občané na otázku, zdali politik splnil očekávání voličů, kteří mu dali důvěru a poslali ho do Senátu jednoznačně vyslovili že NE (81%, 1 279 hlasy.
S anketní otázkou vyslovilo souhlas  ANO (19%, 303 hlasy)
Počet hlasujících: 1 582

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email