Hokejová výstroj, navigace do auta i alkohol. Škoda přesáhla sto tisíc korun

Klášterec nad Ohří – Doslova mravenčí operativní prací se kadaňští kriminalisté dostali na stopu muže, který má mít na svědomí pěknou řádku krádeží, k nimž došlo v poslední době v Klášterci nad Ohří a okolí. Kriminalisté zajistili a vyhodnotili množství stop z různých míst spáchání a také porovnali způsob páchání s případy z minulosti. Ve spolupráci s kláštereckým obvodním oddělením se jim pak podařilo nejprve vytipovat podezřelého, jehož pak vypátrali a zadrželi. Zajistili u něho větší část odcizených věcí, které byly, a další budou, vráceny jejich majitelům.

Jednačtyřicetiletého muže vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci a dále z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Škody, které měl svým jednáním napáchat, byly předběžně vyčísleny na cca 150 tisíc korun. Z této částky připadá 115 tisíc na škody způsobené odcizením a 36 tisíc na škody způsobené poškozením při vloupáních.

„Obviněný se k trestné činnosti doznal a jako důvod uvedl, že byl vždy pod vlivem pervitinu. Prý nekradl pro peníze, ale právě kvůli ovlivnění drogou,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Ať už byl důvod jakýkoli, v průběhu srpna a září se měl dopustit vloupání do pěti nákladních a jednoho osobního vozidla, z nichž si měl po prohledání odnést například navigace, tablet, autolednici, peněženku s finanční hotovostí, platební karty a další věci. Kromě toho měl vykrást i zahradní chatu, odkud zmizely nože, nářadí, různé alko i nealko nápoje a sekačka na trávu. Klidným ho nenechal zřejmě ani objekt restaurace. Tam měl odcizit několik láhví alkoholu, piva a notebook. Dotyčnému se však zřejmě do sbírky odcizených věcí hodila i hokejová výstroj a vybavení, které měl sebrat hokejistům ze šatny stadionu. Někteří tak přišli o brusle, rukavice nebo hokejku. „Tito poškození své věci již od policistů dostali zpět,“ dodala mluvčí.

Obviněný je vyšetřován vazebně a hrozí mu, že za mřížemi stráví až dva roky

zdroj: Policie ČR

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email