V Chomutově bude více podzemních kontejnerů

Tento typ nádob neobtěžuje okolí tolik zápachem a také je horší se v nich přehrabovat a vyhazovat odpadky na ulici. Podzemí kontejnery má Chomutov u takzvaných experimentů. Rozšířit kontejnery v zemi chce město na další místa sídliště Březenecká, kde žijí tisíce obyvatel.

Hnízda s kontejnery pro směsný a tříděný komunální odpad mají být vybudována čtyři, a to v ulici Dřínovská poblíž služebny městské policie, v ulici 17. listopadu nedaleko mateřské a základní školy a dále v horní a dolní části ulice Holešická.

V okolí experimentů na Březenecké nově vzniklo šest stanovišť polopodzemních kontejnerů na směsný a tříděný odpad. Stanoviště mají různý počet kontejnerů, z nichž větší o objemu pěti kubíků jsou na komunál, plast nebo papír a menší tří kubíkové jsou na sklo a na bioodpad. Jednotlivá stanoviště byla vybrána po důkladném prověření podzemních sítí a zařízení, možnosti přístupu obyvatel a vyvážení odpadů technickými službami. Velkokapacitní podzemní kontejnery jsou pro takto velké sídliště s mnoha tisíci obyvateli velkým přínosem, aby však fungovaly tak, jak mají, žádá město především místní řidiče o spolupráci. Podzemní kontejnery budou průběžně nadále přibývat na různých místech ve městě.

Technické služby při svozu odpadu z podzemních kontejnerů potřebují mít kolem více manipulačního prostoru. Velkokapacitní vak, který je pod zemí umístěn, vytahují náklaďákem s tak zvanou rukou, zvednou ho do výšky a vysypou do korby. Vůz tedy musí přistavit do těsné blízkosti kontejnerového stání a na místě se chvilku zdrží. Město žádá řidiče, aby neparkovali svá auta přímo před kontejnerová stání, kde mohou překážet technice při vývozu.

U kontejnerových stání je vodorovné dopravní značení, takzvané žluté čáry (zákaz zastavení), které upozorní na úsek, kde auta parkovat nesmí, protože tím znemožňují obsluhu podzemních
kontejnerů.

Svoz odpadu z podzemních kontejnerů probíhá kromě středy a neděle každý den. V pondělí, čtvrtek a v sobotu vyvážejí technické služby komunální odpad, v úterý a v pátek separovaný odpad.

Parkování v okolí kontejnerových stanovišť budou ve vyšší intenzitě kontrolovat strážníci a upozorňovat na nerespektování dopravního značení. Někteří chomutovští politici věří, že předem stanovený harmonogram vývozu pomůže obyvatelům sídliště i pracovníkům technických služeb. Podzemní kontejnery svou velkou kapacitou pomohou s nakládáním s odpadem ve městě, kterého neustále přibývá.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email