III. EUROPEAN PEACE RIDE 2023

European Peace Ride, to je projekt, který připomíná slavný cyklistický závod „Tour východu“, tedy Závod míru, který u nás v České republice všichni znají. EPR zatím v této chvíli není postaven jako závod, ale jako cyklistická vyjížďka, tedy v rámci spojení Polska, Česka a Německa vyjíždí na 200 cyklistů, kteří za tři dny, letos to bude 8., 9., a 10. Září 2023 ujedou trasu dlouhou více jak 500 km.

Co se České republiky týká tak v pátek, 8. Září 2023 bude dojezd a cíl v Mladé Boleslavi, kam přijede celý peloton z Polska.

V sobotu ráno, 9. Září 2023 pak peloton v 8:00 ráno v Mladé Boleslavi odstartuje a přes Kralupy nad Vltavou a Zbiroh se dostane do města Plzně, přímo na náměstí před Plzeňskou radnici.

Mělo by se to stát kolem 16té hodiny odpolední, kdy je počítán právě tento slavnostní dojezd.

Celý peloton, včetně realizačního týmu přespí v Plzni a v neděli ráno, 10. Září 2023 potom v 8:00 ráno bude cesta všech cyklistů pokračovat opět z náměstí v Plzni přes Podbořany do německého města Chemnitz. 

Vzhledem k tomu, že se nejedná o závod, ale cyklistickou vyjížďku, tak je možné se k této záležitosti postavit i velmi  aktivně a k pelotonu se kdekoli po jeho trase přidat a ujet s ním dle vlastního uvážení příslušný počet kilometrů.

Takže, co se týká Plzeňského kraje, tak pokud se někdo z cyklistů, ať už hobby nebo i těch, kteří třeba na kole i závodí, chce přidat k pelotonu, určitě najde na webu EPR rozpis trati, také přibližné časy, takže z toho může zjistit, kde se peloton pohybuje.

No a není vůbec žádný problém se k nám, k pelotonu přidat a část trasy s ním ujet, třeba právě před dojezdem na náměstí do Plzně a projet se tak na kole po své metropoli.

Všichni jste vítáni, ať se k nám přidáte na kole nebo se na náměstí k Plzeňské radnici přijdete třeba jen podívat a najděte si na webu nebo na fb či ig European Peace Ride další podrobnosti.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email