V křižovatce mu došel benzín, policie zjistila, že nemá řidičák

Chomutov – Osobního vozidla, jež při odbočování z ulice Dřínovská na Březeneckou zůstalo náhle stát v křižovatce, si minulý týden v noci všimla hlídka chomutovských policistů. Řidič rozsvítil výstražná světla a vystoupil.

Podle policistů, kteří k autu hned přijeli, byl cestovatel dost nervózní a nevěděl, co má dělat. Na otázku, proč zastavil uprostřed křižovatky, odpověděl, že mu došel benzín. Pak vystoupili další dva muži a vozidlo odtlačili, aby nepřekáželo v křižovatce.

„Řidič si přitom už za volant sednout nechtěl. Vzápětí bylo jasné proč. Vůbec totiž nevlastní řidičský průkaz a kromě toho z něj byl cítit alkohol. Absolvoval tedy dechové zkoušky, které ukázaly hodnoty bezmála dvě promile,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

K důvodu, proč bez „řidičáku“ a opilý usedl za volant, odpověděl, že chtěl jet za strýcem do Prahy. Poté byl zadržen a noc strávil v policejní cele. Po vystřízlivění své jednání zdůvodnil tím, že s kamarády slavili a došel alkohol, tak se rozhodl zajet na benzinku pro další.

Kvůli svému jednání je 31letý muž podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Řízením bez oprávnění se navíc dopustil přestupku,“ dodala policejní mluvčí.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email