Nové parkoviště u školy a lepší zázemí pro žáky

Výstavba nového parkoviště u základní školy v ulici Budovatelů je druhou nejnákladnější investicí letošního roku. V rozpočtu města na ni bylo 9,2 miliónu korun (celkové náklady činí přes 13,5 miliónu včetně DPH, ale část peněz se už proinvestovala v předešlém období).

Lidé se u školy dočkali velkého parkoviště a také v jejím areálu jsou nová parkovací místa – pro učitele a zaměstnance školy. Výstavbou dalších stání pro auta se navýšila parkovací kapacita o 41 míst. To je žádoucí zejména s ohledem na blízkost domova pro seniory. Dále došlo ke zprůjezdnění ulic Křižíkova a U Dubu (i tato část vozovky je zrekonstruovaná).

Součástí stavby bylo též vybudování lepšího zázemí pro žáky v areálu školy. Vznikly tu dvě stylové dřevěné venkovní učebny a nové hrací prvky pro děti. Moderní zázemí plně nahradí to bývalé před školní budovou, které už bylo v nevyhovujícím stavu. „Věřím, že zaměstnanci školy jsou spokojeni, že jsme dostáli slibu a vybudovali jim pěkné zázemí na školních pozemcích,“ říká starostka Dana Havlátková Jurštaková.

zdroj: jirkov.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email