Díky participativní položce rozpočtu se v Chomutově zrealizuje hned devět projektů

Chomutov – Hlasování v rámci participativního rozpočtu v Chomutově je ukončeno a už jsou známy i jeho výsledky. Do hlasování o návrzích na vylepšení města se v letošním ročníku zapojilo přes dva tisíce občanů. Z osmnácti návrhů se bude realizovat devět.

V letošním 5. ročníku participativního rozpočtu občané udělili 12 256 kladných hlasů. Do pěti miliónové alokace se vešlo devět projektů. „Návrhy splňující minimální počet hlasů, které se nevešly do částky pěti miliónů korun, budou vedeny jako projektové záměry pod čarou a v případě úspory z realizace vybraných akcí budou zařazeny k realizaci dodatečně,“ vysvětluje Tereza Rödlingová, koordinátorka participativního rozpočtu.

Projekty, které budou realizovány, jsou Oživení prostoru kolem fontány v parku, Propojení turistických stezek z Březenecké ulice k zooparku, Lavičky pro Chomutov, Vylepšení autobusového nádraží v Chomutově, Venkovní stoly pro stolní tenis v areálu Domovinka, Navrácení dvou soch na budovu městského divadla, Relaxační zóna v okolí ZŠ Kadaňská, Zpevnění vychozené cesty u ZŠ Heyrovského a také Mobilní skatepark.

Pouze dva projekty skončily v celkovém součtu v záporné hodnotě. Víc mínusových bodů než plusových si započítaly návrhy na zhotovení Psího hřiště s herními prvky v Klicperově ulici a Sluneční hodiny. V sousedním Litvínově naopak park pro psy s agility prvky vyhrál v hlasování velice přesvědčivě.

U Chomutovanů jednoznačně zvítězil projekt na oživení prostoru kolem fontány v parku.  Získal 1 239 plusových bodů a jen 33 záporných, dohromady tedy 1 206 bodů. Na konečné bodové ohodnocení 897 bodů dosáhl projekt Propojení turistických stezek z Březenecké do ZOO parku. Pomyslný bronz bere projekt s názvem Lavičky pro Chomutov s 849 body.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email