Na tuhle alkoholovou jízdu dívčiny jen tak nezapomenou

Chomutov – Hlídka městské policie se vydala prověřit oznámení, které upozornilo na několik nezletilých osob. Oznamovatel uvedl, že nezletilci jsou nejspíš pod vlivem alkoholu, a jedna z dívek má ležet na zemi zřejmě právě z důvodu požití alkoholu.

Strážníci po prověření oznámení skutečně na místě nalezli několik dívek, které po vyzvání strážníků podstoupily orientační zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. U první nezletilé dechová zkouška ukázala 2,26 promile, u druhé 1,07 promile, třetí taktéž.  Čtvrtá dívka dle výsledku dechové zkoušky alkohol nepožila.

První z dívek byla přivolána zdravotní záchranná služba. U všech mladistvých byli kontaktováni zákonní zástupci, aby mohli své děti doprovodit buď na vyšetření či domů. Strážníci z úřední povinnosti událost předali na orgán peče o dítě Magistrátu města Chomutov ( OSPOD).  Další nepříjemnosti bude mít osoba, která alkohol nezletilým prodala v rozporu se zákonem,  kterou se strážníkům podařilo rovněž zjistit. Za nezákonný prodej hrozí prodejci pokuta v řádech několika tisíc korun.

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email