Kamencové jezero: Sezóna začne tradičně, omezení budou minimální

V pondělí 1. května, ani o den déle. Kamencové jezero zahájí letní sezónu v obvyklém termínu, finišující přestavba v západní části areálu ji ovlivní jen zpočátku. Vrchol léta si již návštěvníci užijí naplno a dokonce s rozšířeným komfortem. Stavební práce totiž mírně omezí jen první měsíc provozu, tedy květen.

Areál nebude během něj přístupný z Přemyslovy ulice, kde stavební firma ještě dokončuje rozsáhlou rekonstrukci vstupní části. Naopak vstup na písčitou pláž ve směru od Otvic i vrátnice v ulici Tomáše ze Štítného budou návštěvníkům otevřené od prvního dne.

Cena sezónních i jednorázových vstupenek zůstane pro letošek na stejné výši jako v loňském roce. Vedení Kamencového jezera i chomutovské radnice při svém rozhodnutí vzalo v potaz právě i drobná omezení, která budou provoz na počátku letošní sezony provázet.

Kompletně přebudovaný hlavní vstup, stejně jako zcela nový vstup od parkoviště u Aquasvěta, budou otevřeny během června.

Západní část areálu přístupná z Přemyslovy ulice už se postupně mění v zelenou pěší zónu, která ponese název Kamencové náměstí. Stávající parkoviště nejenže pojme více automobilů, ale bude mít i ekologičtější povrch, protože nepropustný asfalt nahradil štěrkový trávník. Také střechy nové pokladny a boxů na kola budou zelené a dešťová voda bude svedena do retenčních nádrží určených k zásobě pro závlahu. Okolní vzduch bude ochlazovat voda z fontány, která je na míru navržená právě pro veřejný prostor před Kamencovým jezerem.

Nový vjezd z Mostecké ulice zase výrazně zjednoduší návštěvníkům cestu do kempu a zároveň uleví dopravě v ulici Tomáše ze Štítného. Také však rozšíří parkovací možnosti pro běžné návštěvníky areálu, kteří budou moci svůj automobil odstavit na rozlehlém parkovišti u aquaparku a ke vstupu do areálu využijí nově vybudovaný vchod pro pěší.

Město do přestavby obou vstupů investovalo zhruba sto milionů korun. Velkou část pokryjí evropské dotace.

zdroj: mesto.chomutov.cz

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email