V Chomutově bude svážet odpad moderní vůz

chomutov novy vuz pro svozodpadu

Technické služby města Chomutova mají pro svoz směsného komunálního a tříděného odpadu nové vozidlo.

„Jedná se o velmi moderní stroj splňující nejvyšší požadavky na bezpečnost i ekologii. Budeme jím svážet odpad jak z Chomutova, tak i z přilehlých obcí,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Nový MAN TGS má náhon na všechna čtyři kola a nástavbu s rotačním lisováním. Nosnost vozidla činí téměř sedm tun, objem nástavby je 18 metrů krychlových.

„Vozidlo je navíc vybaveno moderním statickým vážním systémem, posádka vozidla je tak ihned informována o stavu zaplnění nástavby,” popsal vedoucí dopravy Jaroslav Dolník.

Technické služby se také díky tomuto systému ihned dozví, kolik daného odpadu svezly z určitého úseku, například z ulice či obce.

Nové vozidlo nahradí již dosluhující zastaralý typ vozidla. Oproti minulému zajišťuje nový vůz nejvyšší úroveň bezpečnosti pro posádku, disponuje aktivními i pasivními prvky ochrany. Plní nejvyšší emisní limity. Velkým pomocníkem pro posádku jsou kamery umístěné v přední i zadní části vozu a rozšířený systém zrcátek. Díky tomu má řidič výrazně lepší přehled o dění okolo automobilu a práci jeho kolegů u zadní části vozu, což výrazně zvyšuje bezpečnost posádky ale i průjezdnost ucpanými sídlišti.

Foto: Technické služby města Chomutova

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email