Chaloupka hrdinou! Chomutovu vystřelil výhru v nastavení

Chomutovští fotbalisté jsou na domácím hřišti nadále stoprocentní. Proti druhému celku posledního ročníku Divize B ale měli i nutnou dávku štěstí. Tři body totiž vystřelil levý obránce Marek Chaloupka ve druhé nastavené minutě. V utkání se prosadil také kanonýr Jan Kopta, který potvrdil statistiku gólu na zápas. 

Aktivněji do utkání nastoupili hráči Neratovic, ale z úvodního tlaku nic nevytěžili. První velká šance přišla v 19. minutě, kdy po levém křídle unikl až do vápna Václav Černý, který měl před sebou pouze brankáře Brejchu. Mladíka v hostující brance ale nedokázal přehodit. O tři minuty později se ale Chomutov již radoval.  

Nestárnoucí legenda Patrik Gedeon zachytila skluzem rozehrávku neratovické obrany, k míči se dostal Černý, který šikovně vyzval ke skórování Jana Koptu. Chomutovský kanonýr mířil už jen do opuštěné branky druhého celku minulého ročníku Divize B. Hosté ale do třinácti minut srovnali. Martin Šobr dostal přihrávku za obranu a z levé strany vápna prostřelil Jana Stránského v chomutovské svatyni.  

Do konce poločasu mohl ještě vrátit vedení domácím Tomáš Kunart, ale jeho hlavička šla jen milimetry vedle levé tyčky. Před hodinou hry mohl otočit stav duelu Pavlík s Duchem. První jmenovaný utekl po pravé straně, ale Duch ve vápně nezakončil přesně, a to i díky návratu chomutovské obrany. Na druhé straně těsně vedle mířil Vojtěch Kubík.  

V rozmezí tří minut měli pak dvě velké šance domácí Kopta s Mužíkem. Střelec Kopta dostal přízemní centr na penaltu od Svobody, ale míč netrefil úplně ideálně a ten skončil vedle branky. Mužík zase z otočky jen vyzkoušel nevýraznou střelou pozornost brankáře Brejchy.  

Rozhodující moment duelu si nakonec schovali domácí na nastavení. Na zádech Jana Mužíka se objevil protihráče z Neratovic, a tak se pískal faul. Schreiner rychle poslal po pravé straně do útoku aktivního špílmachra Černého, který před vápnem zasekl a centrem našel hlavu Kopty. Jeho pokus brankář Brejcha stěží vyrazil, ale naštěstí pro domácí jen na Marka Chaloupku, který ve skluzu vystřelil týmu Tomáše Smoly a Ladislava Doksanského důležité tři body. 

FC Chomutov – FK Neratovice-Byškovice 

                          2:1 

                          1:1 

 

zdroj : FC Chomutov 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email