Miloň Houda žije v Chomutově od roku 1994

Miloň Houda žije v Chomutově od roku 1994. Za těchto skoro 30 let město prošlo nelehkým vývojem jako ostatně celá ČR. Stalo se hodně pozitivního, ale současně je znát, že Ústecký kraj je místem, kde ekonomická transformace nepřinesla jen pozitiva.

Co je důvodem Vaší kandidatury do zastupitelstva města Chomutov?

V samotném Chomutově je několik vyloučených lokalit. Ve městě je cítit stagnace. Za poslední volební období se zastavil čas. Do toho Covid 19 a nyní válka na Ukrajině. Mám obavy, že nás čeká nelehká doba, kdy město potřebuje nový impuls, odvážná řešení.

Jaké je Vaše občanské povolání?

Jsem IT specialista a spravuji rozsáhlé databáze v jedné z největších firem v ČR. Krom zaměstnání jsem předseda společenství vlastníků 20 patrového domu na sídlišti Březenecká.

Jakou máte představu o práci pro občany z pohledu Vaší profese?

Z korporátu vím, že věci se dají měnit, jen se člověk nesmí bát. České firmy se modernizovaly a opravdu jsou konkurenceschopné. Když do nich vejdete nepoznáte rozdíl např. od firem od Aše na západ. V tomto jsou naše města ještě ledacos dlužny a myslím, že právě lidi jako jsem já mohou přinést změnu.

Co můžete občanům Chomutova nabídnout jako kandidát do zastupitelstva?

Zkušenosti z práce ve společenství vlastníků je přesně to, co město potřebuje. Lidi si zde koupili byty, renovovali domy a nyní právem očekávají, že na sídlišti budou platit pravidla odpovídající Evropě a 21. století.

Působil jste někdy ve veřejných funkcích, kdy a kde?

Ano, byl jsem v minulosti zastupitelem a dva roky radním v Chomutově.

Jaký je Váš názor na práci současné koalice v Chomutově?

Nechci lacině kritizovat, tak řeknu jediné slovo, a tím je „stagnace“ a nezájem o agendu, která není přímo ve správě Města.

Co byste rád změnil nebo zlepšil v Chomutově?

To souvisí s předchozí odpovědí. Město musí prosazovat zájmy svých občanů, a to i vůči jiným institucím a firmám. Není přeci možné, aby více jak dva roky byly budováním obchvatu přerušeny cyklostezky a lidé se nedostali na kole z jednoho konce města na druhý, aniž by riskovali v silničním provozu. Také není normální mít uvařené důležité křižovatky po celé měsíce. Firmy vůbec nekoordinují své práce, a tak uzavíráme, otevíráme a opět uzavíráme stejné ulice. Chomutováci ví o čem mluvím. Taky musíme do Chomutova vrátit zdravotnické pohotovosti, zejména zubní, ale také ušní pohotovost. Věcí je mnoho, ale už je třeba začít. Chomutov musí nabýt sebevědomí, je to krásné město a žijí zde skvělí lidé.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email