Budova bývalého Kina Praha bude mít zbrusu nové využití. Bude z něj Coworkino

Bývalé Kino Praha v centru města Chomutova by mohlo získat nové využití. Představitelé města mají připravené plány na vznik coworkingového prostoru pro začínající podnikatele, studenty a všechny kreativní a tvůrčí lidi z Chomutova i okolí. Řadu let nevyužívaná budova má status brownfieldu, město chce získat dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu, které by pokryly velkou část nákladů. Momentálně je projekt ve fázi zpracovávání dokumentace pro stavební povolení. 

 

 „Coworkino je nový prostor pro všechny, kteří se chtějí dále rozvíjet, sdílet své postřehy nebo osvědčené postupy a navštěvovat zajímavé akce,” říká David Dinda, náměstek primátora pro rozvoj a investice města. 

Secesní budova, která se nachází v horní části chomutovského náměstí 1. máje, se v architektonické studii dočkala vize nového využití, a to jako takzvaný coworkingový dům. Coworking je trendem dnešní doby a Chomutov by tak získal významný nástroj na podporu místních podnikatelů a rozvoj lokálního kreativního průmyslu. 

 

„Měli jsme několik nabídek na prodej budovy do soukromých rukou. Takový majetek města ovšem prodávat nechceme. Proto už teď opravujeme dům bývalé vojenské správy a Coworkino v chátrajícím kině Praha je další skvělou příležitostí pro oživení centra města,” vyjádřil investičnímu záměru podporu primátor Marek Hrabáč. 

 

Jak by mohl vypadat nově zrekonstruovaný prostor kina Praha v centru Chomutova, ukazují vizualizace umístěné na webu www.coworkino.cz. Srdcem domu zůstane bývalý kinosál, který bude hostit přednášky, workshopy, prezentace a nekonečnou řadu dalších veřejných i neveřejných akcí. Zbylou část bývalého kina Praha naplní vysoce reprezentativní a pohodlné pracovní zázemí s recepcí, plně vybavenými zasedacími místnostmi, kavárnou a řadou dalších služeb. Pro každodenní i občasné využití. 

 

„Chomutovské Coworkino by se mohlo stát specializovaným prostorem s veškerým zázemím pro práci a setkávání nezávislých profesionálů z různých oborů, pedagogů, podnikatelů, umělců i studentů – místo pro svobodný kariérní růst,“ vysvětluje principy fungování domu David Dinda, náměstek primátora s tím, že sám název kreativně spojuje historii domu, tj. kino, a jeho novou tvář – prostor pro spolupráci aneb coworking. 

 

„Celým prostorem by se – co se týče designu – měla vinout filmová tématika tak, aby vtipně i citlivě odkazovala na známou historii tohoto domu,” dodal Dinda. 

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email