V Kadani vzniká filmový festival pohádek

Nezapomenutelné večerníčky, pohádkové filmy a další porci programu si užijí nejen malí diváci v Kadani. Ve městě se připravuje filmový festival pohádek, který bude propojený s oslavami Dne dětí a narozenin Maxipsa Fíka.

Původně jednodenní akce bude nakonec rozšířena na několik dní, kterou bude organizovat městská společnost zajišťující provoz kabelové televize.

Vedení města doufá v úspěch prvního ročníku a předpokládá, že z toho do budoucna bude krásná událost.

Kadaňský pohádkový festival bude trvat celkem čtyři dny. Začne v úterý 24. května a potrvá do pátku 27. května. Každé dopoledne v kině poběží promítání čtyř hodinových pásem večerníčků, s jejichž výběrem a dramaturgií pomohla Česká televize. Odpolední program bude pokračovat promítáním soutěžních večerníčků podle výběru Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Organizátor počítá s několika tisíci návštěvníky.

„Myslím si, že je každý festival, na kterém jsou představované české filmy, strašně důležitý, aby čeští diváci nekoukali jen na ty americké slátaniny a agresi,“ míní patron festivalu Zdeněk Troška.

Součástí několikadenní akce bude doprovodný program, na kterém se podílejí kadaňské školy a školky. Záštitu nad festivalem přislíbilo Ministerstvo kultury.

Kadaňským maskotem bude pohádkový Maxipes Fík, kterému hlas propůjčil kadaňský rodák, herec Josef Dvořák. Maxipes má ve městě své vlastní nábřeží s letní scénou, která bude k dispozici všem návštěvníkům.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email