Do Chomutova se vrací herní průmysl

Podle společnosti vymáhající dluhy klesá počet dlužníků ve městech, která zakázala na svém území hazard. V Chomutově, který automaty zakázal a Mostě, který je jen reguluje, ale zůstává počet stejný.

Zastupitelé Chomutova se rozhodli pro návrat kasin, ze kterých si slibují zisk až 30 milionů. „Nakonec jsme z ekonomických důvodů rozhodli takto,“ řekl serveru iROZHLAS.cz náměstek primátora Milan Märc (Nový Sever).

V úterý dalo město kasinům opět zelenou. Novou vyhlášku odsouhlasilo 19 z 35 zastupitelů, jeden se zdržel. Podniky se musí nacházet pouze mimo centrum města a sídliště.

Dalším preventivním krokem má být již existující registr hráčů, kde jsou lidé pobírající dávky nebo lidé v insolvenci. V registru ale nikdo nezjistí, jestli je člověk v exekuci a tím pádem jeho nebezpečnost pro společnost je daleko rizikovější.

„Podle našich informací to bude brzy napraveno a lidé v exekuci by se do registru hráčů měli dostat. Je důležité, aby do kasina neměli přístup,“ komentuje situaci náměstek Milan Märc.

Premiér Andrej Babiš (ANO) na středeční tiskové konference shrnul, že při schválení nového daňového balíčku by obce přišly v průměru o 20 miliard ročně. Navrhl proto obcím dvouletou kompenzaci v podobě příspěvku až 15 miliard za rok.

Kriminalita a hazard jde často ruku v ruce. Teprve čas ukáže, zdali rozhodli politici ve prospěch občanů, kteří jim dali svou důvěru ve volbách nebo vítězí lobující skupiny ziskuchtivých podnikatelů obchodujících s hazardem.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email